El Barça ha informat que ha trencat el conveni que tenia signat amb la Confederació Mundial de Penyes. Així s'acaba la relació amb l'entitat que engloba el moviment de les més de mil penyes blaugrana que hi ha arreu del món.
Final de la Confederació Mundial de Penyes
Aquest pas del Barça és per raons "econòmiques, estructurals i organitzatives", segons apunta el club blaugrana. I, a més, concreten que la feina que es feia amb les penyes la pot fer la mateixa entitat: "El FC Barcelona considera que la relació entre el club i les penyes l'ha d’atendre el club mateix i per això conclou que no vol mantenir aquesta estructura amb la Confederació Mundial".
A tot això, la nova responsabilitat sobre el món de les penyes del Barça d'arreu del món la tindrà el club des de la seva àrea social: "A partir d'ara el servei a el món de les penyes es facilitarà directament des de l'àrea social del FC Barcelona". Per tant, la nova tasca amb les penyes serà responsabilitat d'Antonio Escudero, el vicepresident de l'àrea social.
Així doncs, la Confederació Mundial de Penyes, que fins ara englobava 1.247 penyes, amb més 170.000 penyistes, repartides en 30 federacions territorials, passa a tenir millor vida. L'ens creat per Josep Maria Bartomeu al març del 2015, just en l'inici del seu mandat, acaba la seva feina.
En aquest mateix sentit, el passat mes de juny el Barça ja va decidir prescindir de Joan Camps, que era el director general de la Confederació Mundial de Penyes.
Les penyes ja van ser motiu de debat durant la precampanya electoral
El president del Barça, Joan Laporta, ja va avisar en els diversos debats durant la precampanya que calia "millorar la gestió de les penyes, la internalització i la digitalització". Però també va afirmar que "per a nosaltres tots els penyistes són ambaixadors del sentiment barcelonista al territori. Volem ajudar que milloreu i que us modernitzeu".
Sobre els penyistes, Víctor Font també demanava una modernització de les penyes: "El món ha canviat i les penyes han de ser les nostres ambaixades, no un simple casal per veure els partits. S'ha de modernitzar el món penyístic". Per una altra banda, Toni Freixa apuntava cap a una altra direcció: "És un moviment eficient, som conscients de la interlocució que tenim amb les penyes, som conscients de la situació actual de les penyes i nosaltres ja els hem manifestat que estarem al seu costat".