La fe de l'Espanyol desinfla l'Atlètic de Madrid (0-0) i els pericos sumen el seu primer punt a LaLiga EA Sports. Tot i el setge inicial matalasser, els de Manolo González s'han mostrat inexpugnables per treure's l'espina de la Reial Societat. Contra els donostiarres, el conjunt blanc-i-blau també va quallar un gran partit, però Take Kubo els va arrabassar el premi de l'empat quan quedaven 10 minuts.

Un context antagonista

Visitar l'Atlètic de Madrid no és tasca fàcil. L'equip de Diego Pablo Simeone es fa molt fort a casa i ja va demostrar com se les gasta en la darrera jornada amb la seva contundent victòria sobre el Girona (3-0). Aquest dimecres, tan sols tres dies després, el conjunt matalasser rebia un altre equip català, també en zona de descens.

En el cas de l'Espanyol, però, va deixar una mala imatge contra el Valladolid (1-0) en la primera jornada de Lliga i va millorar-la considerablement en la seva segona cita contra la Reial Societat, encara que els tres punts acabessin pujant a l'avió de tornada a Sant Sebastià (0-1). 0 punts i 0 gols a favor per als pericos, però els de Manolo González van establir les bases del seu joc aquest darrer cap de setmana i se'ls hi pot vaticinar un marge de millora notable.

Manolo González indicaciones Espanyol / Foto: EFE
Manolo González, donant indicacions / Foto: EFE

L'Atlètic de Madrid comença amb la sisena posada

L'Espanyol tenia la missió de curtcircuitar al màxim el mig del camp blanc-i-vermell per evitar que la pilota anés de carril a carril amb velocitat. Sigui com sigui, la intensitat visitant no seria suficient i la banda que acabaria sent una sagnia seria la dreta. Omar El Hilali Rodrigo Riquelme serien una parella de ball molt enfocada per les càmeres a l'inici de la vetllada, però sempre seria l'ex del Girona el guanyador.

El madrileny podria haver arribat fàcilment al temps de descans amb dues assistències en el seu caseller, però entre Joan Garcia i el poc encert d'Alexander Sørloth mantindrien el 0-0 en l'electrònic. En el cas de l'encert del porter espanyolista, arribaria al 15' després d'una bona rematada des del punt de penal de Julián Álvarez. Pel que fa a l'errada del noruec, provindria d'una jugada calcada en què l'ex del Vila-real creuaria massa el seu xut.

Julián Álvarez parada Joan Garcia / Foto: EFE
Julián Álvarez, lamentant una ocasió fallida / Foto: EFE

Puado la tindria encara més clara, però l'enviaria als núvols

Entre Sørloth i Julián estaven apuntant totes les ocasions manifestes de gol al compte de l'Atlètic de Madrid, però Javi Puado encara en tindria una de més clara al minut 33. En una internada per banda dreta de Tejero, el madrileny trobaria Král entrant des de segons línia, el txec remataria en semierrada i la pilota cauria a peus d'un Puado que, pràcticament per instint, però amb l'obligació que la jugada acabés en gol, presentaria l'interior de la seva bota esquerra i la pilota se n'aniria als núvols.

Sørloth en caçaria alguna més per dalt, on ha tingut una autoritat indiscutible, però el 0-0 romandria fins al descans, encara que hi ha hagut ocasions a dojo. El partit demanava Griezmann i Simeone trauria de la gespa Julián Álvarez. L'Espanyol, per la seva part, ha utilitzat el descans per renovar energies i oblidar l'errada de Puado que hauria suposat el 0-1.

Javi Puado fallo Atlético de Madrid Espanyol / Foto: EFE
Javi Puado, lamentant la seva errada a porteria pràcticament buida / Foto: EFE

Si no és la pólvora mullada és el VAR

Amb el temps començant a estar cada cop més present entre l'engrescada afició local i el revolucionat Simeone, l'Atlètic de Madrid ha començat a perdre inspiració. A més a més, quan el VAR li ha anul·lat un gol a Rodrigo Riquelme (57'), l'Espanyol ha començat a veure una mica més gran la llum al final del túnel.

Pèrdues de pilotes locals, demores visitants, xiulets... el partit s'endinsava en els seus últims 15 minuts sense un clar dominador. L'Espanyol, amb un Král cada dia més important en el doble pivot i un Kumbulla ja instal·lat a la defensa de 3, feia entrar una altra cara nova com ho és la del recentment fitxat Walid Cheddira.

Rodrigo Riquelme gol anulado / Foto: EFE
Rodrigo Riquelme, lamentant el gol anul·lat / Foto: EFE

El davanter marroquí, en una brillant carta de presentació, ha aconseguit esgarrapar amb la seva lluita i entrega aquells segons clau per a un equip al qui se li està acabant la benzina. Encara hi hauria temps perquè a Riquelme se li anul·lés un altre gol, aquest en fora de joc encara més clar, però el 0-0 es quedaria campant en el marcador i l'Espanyol ha aconseguit el premi del seu primer punt a la Lliga.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!