Molts problemes a la vista per a la Federació Catalana d'Automobilisme (FCA). Després de veure com la Reial Federació Espanyola d'Automobilisme (RFEDA) vol tenir el control i proposa un projecte d'integració que ha estat àmpliament rebutjat per les federacions autonòmiques. Però en el cas de la FCA és el més complicat, ja que està sentint-se amenaçat i en procés de desintegració.
La RFEDA vol dissoldre la FCA
Les federacions autonòmiques d'automobilisme van pactar amb la RFEDA que el passat 2021 hi hauria un nou repartiment de diners pel que fa a les llicències. Tot i això, l'acord al qual es va arribar no s'ha respectat, tal com explica la FCA. Aquest fet ha provocat que la Federació Catalana d'Automobilisme s'hagi plantat i es negui a pagar 60.000 euros pendents del 2021 (que sí s'han aprovisionat).
Al 2015 la llei de la llicència única confirmava que les llicències de les autonomies s'havien d'habilitar. Una mesura que al 2018 va ser modificada pel Tribunal Constitucional i que obligava que s'apliquessin les quotes només a aquelles llicències que competissin en àmbit estatal, cosa que no era el que s'havia acordat anys abans. Aleshores, al 2021, l'assemblea de la RFEDA va aprovar la quota d'integració de les federacions autonòmiques, buscant el control únic, però es va aprovar per majoria simple i no qualificada.

La FCA i 12 federacions autonòmiques més, de 17 en total, van impugnar judicialment aquesta quota per les irregularitats en el procés. I en aquell moment la RFEDA va iniciar un procés d'expulsió de la Federació Catalana per no haver pagat la quota.
Denegades les mesures cautelars
Ara, però, després que diferents federacions autonòmiques hagin portat el cas als tribunals, les mesures cautelars sol·licitades han estat denegades. "Ens vam quedar una mica de pedra, ho estaven portant a l'extrem. Ells tenen un problema, i és que hi ha 13 federacions de 17 que estan en contra d'aquest projecte d'integració", va afirmar Joan Ollé, el president de la FCA, a Catalunya Ràdio. Tot i això, Manuel Aviñó, el president de la RFEDA, afirma que només hi ha tres federacions que deguin diners del 2021, entre les quals apareix Catalunya.
Encara sense resoldre's el cas, de moment els esportistes catalans es podrien veure obligats a adherir-se a la RFEDA per poder competir en proves estatals o internacionals. A més, la Federació Espanyola podria començar a assumir competències que fins ara eren de la FCA. Una recentralització que deixaria la Federació Catalana molt tocada.

El proper dimarts dia 21 de juny hi haurà una reunió de conciliació entre la Secretaria d'Esports i Activitat Física, Anna Caula; el president de la Federació Catalana d'Automobilisme, Joan Ollé; el president de la RFEDA, Manuel Aviñó; i el director general del CSD, Albert Solé.
Imatge principal: Joan Ollé, el president de la FCA, en una imatge d'arxiu / FCA