El Reial Madrid ha quedat aquest dijous eliminat de la Copa del Rei en perdre a San Mamés davant d'un aguerrit Athletic Club, que ha estat superior als blancs en pràcticament tot el partit. El gol, però, ha arribat a dos minuts del final, quan pitjor ho estaven passant els de Marcelino i quan semblava que l'eliminatòria se n'anava a la pròrroga. El gol ha estat un golàs, d'Álex Berenguer, que ha superat Courtois amb un xut al segon pal després d'una retallada en sec a Nacho.

Com ja va fer al partit contra el Barça dels vuitens de final, l'Athletic Club ha sortit al camp a mossegar, pressionant molt a dalt i imposant un ritme frenètic. Durant diversos minuts, l'equip de Marcelino ha lligat de mans al Reial Madrid, que no podia sortir del seu camp, però els lleons no ho han aprofitat per avançar-se al marcador. En el minut 9, Courtois ha evitat l'1-0, en un xut de Dani García que el porter ha desviat a córner. Després ho ha intentat Muniain, però el seu xut se n'ha anat al lateral de la xarxa. Amb el pas dels minuts, el Reial Madrid ha pogut apoderar-se de la pilota i trenar algunes possessions, però cada vegada que l'Athletic recuperava la pilota era sinònim de perill, amb els germans Williams donant molta verticalitat al joc. I just abans del descans, en un contraatac, Nico Williams s'ha lesionat en intentar deixar una pilota enrere de taló.

Athletic Reial Madrid EFE

El Reial Madrid ha patit per contenir els atacs de l'Athletic Club / EFE

Berenguer dona la classificació a l'Athletic Club

I la dinàmica s'ha mantingut després del descans. L'Athletic ha continuat ofegant la sortida de pilota d'un Reial Madrid inoperant en atac, que només intentava atacar en sortides al contraatac. I tot just començar ha pogut marcar Raúl García, en una rematada que ha sortit fora per molt poc. Després ho ha intentat Muniain, però ha vist com Nacho li treia la pilota en l'últim instant.

Al final, tant esforç li ha passat factura a l'Athletic, que en els últims instants ha baixat el ritme, el que el Reial Madrid ha aprofitat per apropiar-se de la pilota i buscar el gol de la classificació. La millor ocasió ha estat per a Casemiro, que ha disparat mossegat quan ho tenia tot de cara per marcar (80). I quan pitjor ho estava passant l'Athletic Club ha arribat el gol de la classificació. A dos minuts del final, Álex Berenguer ha caçat una pilota morta a la frontal, ha retallat Nacho i ha marcat amb un xut ajustat al segon pal (88').

Athletic Club Reial Madrid Ancelotti EFE

Carlo Ancelotti, durant l'Athletic Club-Reial Madrid d'aquest dijous / EFE

El sorteig de les semifinals, aquest divendres

En l'altre partit de Copa de la jornada, el Betis ha eliminat la Reial Societat en derrotar-la a Anoeta per un escandalós 0-4, amb gols de Juanmi (2), Willian José i Ruibal. El conjunt andalús s'ha sumat així a la lluita per la Copa del Rei juntament amb el València i el Rayo Vallecano, que dimecres van eliminar el Cadis i el Mallorca, respectivament.

El sorteig de les semifinals de la Copa del Rei se celebrarà aquest divendres, a la seu de la RFEF. Aquesta eliminatòria serà l'única que es disputarà a doble partit.

Imatge principal: moment en què el xut de Berenguer entra a la porteria de Courtois / EFE