El Girona sabia que s'endinsava en una temporada complicada i així està sent. L'equip de Míchel està mostrant-se molt irregular, però l'intangible de Montilivi li aixeca els ànims i una tarda màgica com tantes es van viure durant la temporada passada va tenir lloc aquest darrer diumenge contra l'Athletic Club.

El conjunt blanc-i-vermell es va endur els 3 punts in extremis (2-1) gràcies a un recital d'un Paulo Gazzaniga que va aturar 3 penals i d'un Cristhian Stuani que va segellar el triomf dels seus des del punt de penal. Era l'últim minut i el Girona tenia entre les seves files a un home de gel, infal·lible des dels 11 metres per sumar el seu gol número 133 per a l'entitat catalana. L'uruguaià va donar 3 punts als locals, una victòria col·lectiva de somni, però que, pel context del partit, es convertia en encara més idíl·lica.

Christhian Stuani victoria Athletic Club / Foto: EFE
Cristhian Stuani, celebrant la victòria contra l'Athletic Club / Foto: EFE

Dos tributs concedits de la millor de les maneres

No es tractava d'un partit qualsevol, es tractava d'un partit en què hi havia dos tributs preparats que l'equip va poder regalar de la millor de les maneres. Primerament, perquè un jove aficionat que li havia tocat viure un episodi per a l'oblit feia menys d'una setmana va tenir un dia que mai oblidarà. Gerard Calzada, seguidor de 10 anys del Girona, va ser víctima d'una gamberrada dels ultres del Feyenoord. Part de l'afició neerlandesa es va dedicar a insultar i llançar objectes contra la grada local, tenint aquest jove fan la mala sort que una ampolla plena de cervesa li va impactar de ple al cap.

En viralitzar-se el vídeo a través de les xarxes socials, el president de les penyes del Girona va tractar de posar-se en contacte amb el pare d'en Gerard, Eduard Calzada, prenent el club acció i tractant de fer-li passar a la família el mal pas. Per aquesta raó, tant en Gerard Calzada com la seva família no només van ser convidats a veure el Girona-Athletic Club des de tribuna, sinó que van conèixer Míchel i els jugadors i es van endur una samarreta firmada a casa de la qual cal destacar la firma de Portu, el seu ídol.

Stuani i el seu compte pendent amb en Jose i el Jovent Gironí

L'èpica victòria del Girona al darrer minut va cobrar encara més sentimentalisme en produir-se davant dels ulls d'un Gerard Calzada i d'un Eduard Calzada que havien viscut 6 dies abans una tarda de disgustos. No obstant això, el seu no va ser l'únic tribut memorable per part del club, i és que després del xiulet final, Stuani va culminar el segon gran gest del Girona. El davanter uruguaià es va dirigir al grup d'animació de Montilivi, el Jovent Gironí, per regalar-li la seva samarreta a un dels seus integrants.

El motiu de tot, la recent mort del seu pare Joseun tribut inolvidable que va fer encara més rodó una tarda màgica vinculada al Girona. Partit amb victòria a l'últim minut, 3 penals aturats, màxima emoció i, de pas, un record que durarà tota la vida.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!