El FC Barcelona va aconseguir una importantíssima victòria aquest diumenge davant el Cadis (2-0), en el qual va ser l'estrena del conjunt blaugrana a l'Estadi Lluís Companys en competició oficial. Tres punts imprescindibles per no quedar-se despenjat del Reial Madrid de bon començament. Si no és pels gols de Pedri i de Ferran Torres, els catalans ja estarien a quatre punts dels de Carlo Ancelotti.

Un partit en el que Xavi Hernández va sorprendre amb l'alineació inicial. Va optar per un 3-4-3, amb Frenkie de Jong baixant a la posició de central en les jugades d'atac de l'equip andalús, i amb Lamine Yamal a l'onze titular. L'alineació del jove del planter va ser un missatge en tota regla a Ferran i a Ansu Fati, que han vist com Yamal els ha passat per davant.

Lamini Yamal Barça Cadiz EFE

Gavi recupera la titularitat, però va ser un dels primers substituïts

Una altra de les novetats en la formació va ser la presència de Gavi. L'andalús, que amb prou feines va poder participar en la pretemporada per unes molèsties i contra el Getafe només va jugar 11 minuts, va entrar des de l'inici. Però va ser un dels primers en abandonar el camp en la substitucions. Un canvi que li deixa clar que no li espera un panorama fàcil aquest curs.

Ser titular aquest diumenge va ser una ampolla d'oxigen per a un futbolista que necessita minuts per recuperar la seva millor versió. Sobretot després de la seva pretemporada ranca. Però sap que li costarà trobar aquesta presència sobre el terreny de joc. Gavi és conscient que actualment és el cinquè centrecampista per darrere d'Oriol Romeu, De Jong, Gundogan i Pedri.

Gavi l'espera una temporada d'actor secundari

D'allà la cara de pocs amics que va mostrar quan el quart àrbitre va aixecar el cartell electrònic amb el dorsal '6', indicant que era el substituït. Corria el minut 68 del partit. Perquè Gavi sap que serà l'última opció per a la medul·lar i que bona part de les seves oportunitats quedaran per quan el tècnic decideixi utilitzar tres davanters i ficar-lo com a fals extrem. I es va sentir molest amb el canvi en un partit que a priori és de menor nivell. Perquè si contra el Getafe va ser suplent i contra el Cadis és un dels primers canvis, és conscient que no tindrà el protagonisme esperat, o almenys el que va tenir l'any passat, en els partits importants.