El Girona ha estat a punt d'aconseguir una gran gesta al Parc dels Prínceps de París, però ha acabat perdent per la mínima contra el PSG en el seu debut a la Champions League (1-0). El conjunt català, demostrant el perquè juga la màxima competició europea, hauria pogut acabar empatant — o fins i tot guanyant el partit— però el seu porter Paulo Gazzaniga ha acabat cometent una errada fatal en un final de partit molt cruel per al Girona.

Batalla tàctica a París

El Girona, amb l'experimentat Cristhian Stuani com a capità i gran líder, i onze de gala al PSG, amb la referència de l'exblaugrana Ousmane Dembélé. Dos plantejaments amb molts quilòmetres al primer nivell i buscant dominar una mateixa idea sobre la gespa. Un Girona sense nervis ha hagut de córrer d'inici després de les carreres constants del PSG i la creixent eufòria a la grada.

Luis Enrique Martínez PSG Girona / Foto: EFE
Luis Enrique Martínez donant indicacions als seus jugadors / Foto: EFE

Però és que en el que s'ha convertit el partit ha estat en una autèntica batalla tàctica de Míchel Sánchez contra Luis Enrique Martínez. Els catalans han tingut alguns problemes per sortir des del darrere, però la seguretat ha anat apareixent i el que semblaven dubtes s'han convertit en petites victòries morals. Warren Zaïre-Emery i Marco Asensio han provat de xutar, i Bradley Barcola i Dembélé han aportat perill i molta velocitat.

El Girona, però, ha sabut igualar les forces perquè a nivell físic ha estat superior i també ha estat molt atent en defensa. Els catalans, picant pedra i a la seva, mica en mica s'han anat apropant a la porteria rival. I sense cap mena de precipitació, els millors minuts del Girona han arribat passada la mitja hora de joc, marejant els francesos amb una possessió de més de tres minuts. Però sense gaires oportunitats i amb només la lesió d'Asensio com a destacat just abans del descans.

Oriol Romeu Achraf Hakimi PSG Girona / Foto: EFE
Oriol Romeu lluitant una pilota amb Achraf Hakimi / Foto: EFE

El Girona cedeix davant del setge del PSG

Però és que si la primera part ha estat una batalla tàctica per no encaixar, al segon temps ha arribat la batalla tàctica per marcar. El Girona ha arrencat amb molta més intenció ofensiva i ha estat a punt d'aconseguir el gol mitjançant Stuani i Donny van de Beek. I per primera vegada ha hagut d'intervenir el porter rival Matvei Safonov.

El partit, però, ja s'havia trencat, amb més espais i amb oportunitats clares per als dos equips. I en un contracop de llibre del PSG, amb Dembélé com a protagonista, ha hagut d'aparèixer providencialment Ladislav Krejčí, nou defensa del Girona, que ha aturat l'exblaugrana quan ja estava dins l'àrea gironina i davant d'un creixent Gazzaniga. Precisament, el porter argentí del Girona ha estat més protagonista i ha fet grans aturades, evitant amb el travesser el primer gol del PSG. I veient el desgavell, Míchel ha aplicat canvis, donant entrada a Portu, Arnaut Danjuma, Yáser Asprilla i Jhon Solís.

Portu Neves PSG Girona EFE
Portu lluitant una possessió amb Joao Neves / Foto: EFE

Anada i tornada constant, amb molta velocitat sobre la gespa, i amb el PSG sentint-se més còmode. El Girona ha plantat cara i resistit fins al minut 90, quan Gazzaniga s'ha menjat una centrada lateral de Nuno Mendes que se li ha acabat colant entre les cames (1-0). I tot i la derrota final, molt cruel per als catalans, meritori debut del Girona a la Champions League.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!