Un Girona apagat confirma davant el València estar en hores baixes (2-0). El conjunt blanc-i-vermell no ha mostrat cap indici de reacció després d'encaixar dos gols seguits en dues jugades aïllades. Tot i dur la iniciativa durant tot el partit, al quadre gironí li han faltat dues o tres marxes més per tractar de competir tres punts que han resolt el seu destí al 58'.

5 modificacions condueixen el Girona a una primera meitat estèril

Tot i que es tracta d'un tema cada cop més recurrent, no defugia Míchel en la roda de premsa prèvia al xoc de parlar de la sobresaturació del calendari. El tècnic vallecà subratllava que no s'està pensant en el futbolista i es mostrava rotund en defensar que, per a ell, "l'espectacle està per sobre dels diners".

El seu és un clar missatge per als artífexs de les multiplicacions dels partits, però no deixava d'advertir rotacions per la visita a un València necessitat. El conjunt xe presentaria el seu plantejament habitual, buscant entrar en contacte amb el partit com un equip sòlid i solidari en defensa, però amenaçador i vertical al contracop. Mentrestant, el Girona sortia amb 5 modificacions pel que fa al seu onze del derbi i, malauradament per a Míchel, s'ha notat. Entre la fidelitat dels locals a la seva idea i el baix ritme de pilota del quadre català, la primera part s'ha consumit sense que passés res. Possessions estèrils del Girona, ordre del València i poca profunditat en general.

Danjuma Diego López Valencia Girona / Foto: EFE
Danjuma, pressionat per Diego López durant el València-Girona / Foto: EFE

La mala sort s'acarnissa amb la figura de Juanpe

No obstant això, si el Girona hagués sabut el que l'esperava en l'arrencada de la segona meitat, hauria preferit que seguís sense passar res. Al 56', un xut de Luís Rioja des de la frontal de l'àrea el desviava Juanpe prou per batre Gazzaniga. L'argentí, que ja s'havia vençut cap a la seva esquerra, no ha estat a temps d'aturar la nova direcció de l'esfèrica després del toc en el central canari.

El primer gol del partit només es pot explicar des de la mala sort, però és que el segon, tres quarts del mateix. Cert és que, 2 minuts després, al 58', Dani Gómez es trobava la pilota a la frontal després d'un regal en sortida de pilota de Blind, però el xut de l'experico acabava al fons de la xarxa, de nou, gràcies a un desviament de Juanpe.

La mala sort s'ha acarnissat amb la figura del '15' blanc-i-vermell, que era una de les variants que Míchel introduïa d'inici. A la segona part, entraven cares més conegudes per tractar de reanimar un Girona que semblava anímicament tocat, però ni l'energia de Bryan Gil, ni la insistència de Misehouy ni la presència física de Yangel farien que el mur valencianista s'esquerdés. Si no ho feia amb 0-0, encara menys amb un botí de 2-0 que atorgava als de Baraja els primers tres punts de la temporada.

Cop baix a la moral del Girona

Mentre que el conjunt xe recupera sensacions arran de la seva primera victòria de la temporada, el combinat gironí rep un cop baix en la seva moral. Després de veure's superat en el derbi contra el Barça (1-4) i de perdre de la manera més cruel en la seva estrena a la Champions League (1-0), els de Míchel encaixen la seva tercera derrota consecutiva en 7 dies.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!