El Girona s'ha complicat aquest dimarts la lluita per la segona posició de la Lliga, que dona accés a la participació en la pròxima Supercopa d'Espanya, en caure contra el Vila-real a Montilivi (0-1). El conjunt de Míchel, que va perdre dos punts en l'última jornada, contra l'Alabès, en el temps de descompte, ha merescut millor sort, ja que ha generat més i millors ocasions que el Vila-real, però en una acció aïllada ha encaixat el 0-1, un gol que ha acabat sent decisiu, malgrat els intents per aconseguir, almenys, un punt.

El Barça, doncs, té aquest dijous l'oportunitat d'ampliar la distància amb el Girona fins als 4 punts, quan falten 2 jornades, una diferència que podria ser definitiva. Per a això, tanmateix, els blaugrana hauran de vèncer a l'Almeria, que malgrat ser el cuer de la classificació va posar en moltíssims problemes als de Xavi en el partit del Lluís Companys de la primera volta.

Dovbyk Girona EFE
Dovbyk, en una acció del Girona-Vila-real / Foto: EFE

Primera part sense gols

El partit ha començat amb molt de ritme, amb tots dos equips buscant el gol sense contemplacions. En el minut 9 ha arribat la primera gran oportunitat, del Vila-real, un xut de Traoré que Gazzaniga ha desviat amb una d'excel·lent estirada. I poc després ho ha provat Álex Baena, però el seu xut, ajustat, ha sortit fora per poc. Amb el pas dels minuts, el Girona ha anat calmant l'ímpetu del Vila-real a través de possessions més llargues, amb menys verticalitat.

En el minut 27, Tsygankov ha estat molt a prop de marcar l'1-0, però el seu xut creuat ha sortit fora, fregant la base del pal. I la següent ha estat per a Dovbyk, però la seva rematada, molt forçada, l'ha desviat Jorgensen amb el peu. En el tram final de la primera part, el Girona ha posat una marxa més, amb Savinho i Tsygankov molt actius per les bandes, però el Vila-real s'ha defensat molt bé, evitant que Jorgensen hagués de tornar a aparèixer abans del descans.

Girona Vila-real EFE
Els jugadors del Vila-real, celebrant el gol de Traoré / Foto: EFE

Traoré marca la diferència

El Girona ha sortit amb una marxa més en la segona part, conscient que havia de guanyar per no perdre el tren de la Supercopa. El primer a intentar-ho ha estat Yangel Herrera, amb un xut que ha sortit desviat. La resposta del Vila-real l'ha protagonitzat Cuenca, que ha finalitzat una gran jugada col·lectiva amb un xut que no ha trobat porteria. I quan semblava que l'1-0 era més a prop, ha arribat el 0-1, en una acció aïllada del Vila-real en la qual Traoré ha superat Gazzaniga (59').

El gol no ha variat l'ímpetu del Girona, que just després ha pogut empatar, en un obús de Tsygankov que s'ha estavellat al travesser (63'). Només dos minuts després, els de Míchel ha tingut una triple ocasió, d'Eric Garcia, Dovbyk i Savinho, però entre Jorgensen i la defensa visitant han evitat l'empat. Amb el pas dels minuts, el Girona s'ha començat a impacientar, la qual cosa ha provocat que els seus atacs fossin massa precipitats. El Vila-real s'ha tancat al darrere, cada vegada més còmode, fins al xiulet final.