El Girona continua sense acumular bones sensacions en aquest inici de Lliga. Sense tenir la frescor ofensiva que els va caracteritzar l'any passat, els homes de Míchel no han pogut passar de l'empat en la seva visita al camp del Celta de Vigo (1-1). Tot i que s'han avançat en el marcador gràcies a un gol de Yangel Herrera a la primera part, Iago Aspas ha igualat el duel amb un gol al minut 81, quan l'equip català estava replegat intentat retenir la victòria. El Girona viu una nova realitat en què el desgast físic generat per jugar cada tres dies i la falta d'encert golejador està llastrant un equip que només ha pogut sumar 9 punts en 8 jo.

Yangel Herrera supera la sequera golejadora del Girona...

El Girona tenia a Balaídos una oportunitat única per refer-se dels mals resultats collits en els últims partits. Després de sumar dues derrotes (Barça i València) i un empat (Rayo Vallecano) en les darreres tres jornades de Lliga, el conjunt gironí es mesurava a un Celta de Vigo que d'entrada ha presentat moltes rotacions, inclús amb Iago Aspas, el seu far, a la banqueta. D'altra banda, Míchel optava per l'onze de gala, amb Danjuma, Abel Ruiz i Tsygankov a la davantera. El context era idoni per començar manant amb la pilota. I així ha estat.

Mingueza i Van de Beek, durant el Celta - Girona / Foto: EFE
Van de Beek ha entrat a la primera part en lloc d'Oriol Romeu / Foto: EFE

Els primers compassos del duel han estat un monòleg català. Però ha faltat el mateix que contra el Rayo: efectivitat golejadora. El Girona ha gaudit de dues ocasions clares en els primers 20 minuts, però ni primer Danjuma, ni després Abel Ruiz han pogut enviar la pilota al fons de la marxa. Després d'aquests dos errors, el duel ha avançat amb la paraula igualtat com a bandera, fins que ha aparegut el cap de Yangel Herrera per il·luminar el camí gironí (0-1, min. 38). Daley Blind ha connectat amb el jugador veneçolà i aquest, amb una mica de sort, i amb una arribada marca de la casa, des de segona línea, ha obert la llauna. En una jugada aïllada, els homes de Míchel trobaven una diana que era com un oasi enmig del desert, que servia per marxar als vestidors amb avantatge i oblidar els recents problemes amb el gol.

... però el Girona més pragmàtic s'apaga

L'única nota negativa del primer acte ha estat la lesió d'Oriol Romeu, que podria estar fora dels terrenys de joc durant diverses setmanes. I la segona part ha començat amb una nova notícia desafortunada per als de Míchel. Daley Blind ha patit un infortuni muscular i ha hagut de ser substituït. Aquestes dues baixes han estat un cop dur per als catalans, sobretot amb pilota. L'equip ha perdut molta presència en camp contrari i el duel ha començat a jugar-se prop de l'àrea de Gazzaniga

Aquest rumb de partit, inusual per al Girona, que està habituat a dominar sempre amb la possessió, ha acabat sent un gran risc per als de Míchel. És cert que han sabut aguantar durant llargs 30 minuts, però al minut 81 ha aparegut la màgia de Iago Aspas per igualar el matx amb una precisa rematada amb el peu esquerre. El matx no ha tingut espai per a més i ha acabat amb un empat insípid per al Girona. L'oportunitat d'or s'ha acabat escapant.