Després de caure contra el Barça, el PSG i el València, el Girona veia en el partit contra el Rayo Vallecano una gran oportunitat per rescabalar-se i sumar 3 punts importants que el catapultessin a la zona alta de la classificació. L'objectiu de Míchel, però, no ha estat possible, ja que el 0-0 inicial no s'ha mogut del marcador. El conjunt català ha estat lleugerament superior, especialment en la segona part, encara que no ha estat capaç de firmar un gran partit, molt espès en els metres finals.

Míchel és conscient que ha de rotar a l'equip, ja que entre la Lliga i la Champions League té un calendari terrorífic, per la qual cosa ha apostat per un onze amb 7 canvis respecte al partit de Mestalla. Només han repetit Gazzaniga, Blind, Asprilla i Abel Ruiz, un jugador per línia. La resta de l'equip l'han format Arnau, David López i Miguel Gutiérrez en la defensa; Yangel Herrera i Iván Martín en el centre del camp; i Bryan Gil i Tsygankov en l'atac.

David López Girona EFE
David López, lluitant una pilota amb Camello, en el Girona-Rayo / Foto: EFE

Ritme lent i sense ocasions de gol

El ritme vertiginós del calendari, amb partits cada 4 dies, està passant factura, i s'ha notat des d'un primer moment. El Girona i el Rayo Vallecano són dos equips ofensius i alegres, però la primera part ha estat al contrari. El ritme d'ambdós equips ha estat lent, amb un futbol horitzontal, per mesurar els esforços. El Rayo ha començat millor posicionat, incomodant la sortida de la pilota del Girona amb una pressió avançada, encara que no s'ha traduït en ocasions clares de gol. Tampoc el Girona no ha aconseguit inquietar a Batalla, més enllà d'algun centre lateral que no trobava rematador.

I és que en tota la primera meitat només s'ha produït una ocasió clara de gol i no ha arribat fins al minut 36, en un gran centre de Miguel Gutiérrez des de la banda esquerra que Asprilla, només davant de Batalla, ha rematat mossegat, per sobre de travesser. L'ocasió ha donat força al Girona, que abans del descans ha intensificat el seu domini, encara que no ha pogut tornar a posar en problemes a la defensa del Rayo Vallecano.

Tsygankov Girona EFE
Tsygankov, pressionat per Pep Chavarría / Foto: EFE

El Girona millora, sense premi

El partit ha fet un gir després del descans. El Girona ha fet un pas endavant, conscient que necessitava guanyar per trencar una ratxa de 3 derrotes seguides. I la seva principal arma ha estat Asprilla, que ha mostrat detalls de la seva enorme qualitat. En el minut 54, Bryan Gil no ha aconseguit rematar una bona assistència d'Asprilla i poc després, en el 59', el colombià ha estavellat a la creu un obús des de fora de l'àrea. La següent ocasió ha estat per a Miguel Gutiérrez, que després d'una gran jugada vertical de Blind i Iván ha disparat per sobre del travesser. La resposta del Rayo Vallecano ha estat un fort xut de Ratiu que ha sortit fora per poc.

I en el tram final la intensitat ha augmentat encara més, ja que cap dels dos equips no donava per bo l'empat, especialment el Girona. En el minut 82, Stuani ha rematat fora un excel·lent centre de Tsygankov i poc abans dlel final, Danjuma no n'ha resolt bé una d'internada per la banda. El 0-0 ha estat inamovible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!