Quan no hi ha manera, no hi ha manera i sembla que la d'aquest dimecres era una d'aquelles tardes. Un Girona de pega s'ha quedat amb la mel als llavis contra el Feyenoord (2-3) després d'un partit boig en què el quadre català ha acabat caient per jugades corrompudes per la mala sort. Dos gols en pròpia porteria, un gol anul·lat i un penal errat han estat suficients perquè el Feyenoord, que només ha xutat dos cops a porteria tot i haver fallat també una pena màxima, s'endugui els seus primers tres punts d'aquesta nova Champions League.

El millor de la primera meitat, el resultat

Se les prometia molt felices un Girona que vivia aquest dimecres una fita històrica. La ciutat, l'estadi i, sobretot, l'afició, s'engalanava per acollir per primer cop a Montilivi un partit de Champions League. L'ennuvolat dia a Girona derivava en un de plujós a menys d'una hora pel partit, i tot i que els primers instants de matx es tractaven d'una festa, poc tardaria a aigualir-se.

David López obria la llauna al 19' amb un gol igual d'històric que de breu, i és que només 4 minuts més tard, al 23', Yangel Herrera en pròpia porteria neutralitzava l'encert del central català. En una falta lateral que Timber rematava en primera instància, la trajectòria de la pilota canviava en tocar en el cos del migcampista veneçolà i es convertia en el gol de l'empat.

Futbolistes del Feyenoord, celebrant un gol / Foto: EFE

Montilivi encaixaria bé el cop i transmetria aquesta mateixa energia als seus. El Girona ha mantingut el front alt, però ha estat aleshores, cap al minut 30, quan han començat a succeir-se, un rere l'altre, errors garrafals en sortida de pilota. Sense anar més lluny, al 33', un d'ells costaria als locals l'1-2. Una recuperació a la zona de mitjos deixaria sol Milambo davant la porteria gironina i el neerlandès no perdonaria. Aquest cop sí, l'afició blanc-i-vermella encaixava un cop molt dur en la seva moral, però no caldria esperar gaire per témer el pitjor. Al 35', dos minuts després del gol de la remuntada, Gazzaniga passaria una patata calenta a Iván Martín en àrea pròpia. L'argentí, inestimable protagonista en la primera jornada de Champions contra el PSG (1-0), seria qui ficaria els seus en un embolic amb el penal que cometria Iván Martín i el propi argentí l'esmenaria aturant la defectuosa execució de Ueda.

Van de Beek dona ales amb l'empat

Sens dubte, havent pogut encaixar un 1-3 que hagués estat mortal per la manera en què estaven arribant els gols neerlandesos, el millor de la primera meitat ha acabat sent el resultat. El Girona necessitava el pas pel descans i, sobretot, necessitava recuperar sensacions amb la pilota als peus. Sigui com sigui, si aquesta estava sent la seva sagnia al tram final de la primera meitat, a punt ha estat d'ocasionar el tercer gol visitant en l'inici de la segona. Sort d'Arnau a l'encreuament i sort de Ueda, que, de nou, ha estat molt desafortunat a l'hora de definir.

Mentrestant, les revolucions de tots els protagonistes seguien passades de voltes. Molta intensitat, força aturades per faltes i algunes d'elles pujades de to. De fet, Hugo Bueno ha merescut veure la targeta vermella després d'una entrada tardana i fora de lloc sobre Iván Martín. Entre el gol que tot just li acabaven d'anul·lar als gironins després d'un rebot en pròpia porteria i la no expulsió de Bueno, Montilivi ha revifat. Tant és així, que Donny Van de Beek, protagonista minuts abans en el gol invalidat per fora de joc, feia l'empat després d'una jugada on la fortuna ha estat del costat de Danjuma.

Van de Beek, celebrant el 2-2 / Foto: EFE

El Feyenoord torna a treure partit d'un Girona de pega

El factor sort i el factor mental han estat més determinants que mai, i és que si bé l'empat del Girona tornava a donar ales al combinat català, un nou cop de mala sort tornava a esfondrar el castell de cartes que estava tornant a tractar de construir el Girona. Aquest cop, era sobre la figura de Ladislav Krejčí que s'acarnissava la mala fortuna, fent que el xec es fes un nou gol en pròpia porteria i posant de nou els seus per sota en el marcador.

El Feyenoord estava creant molt perill al contracop, sobretot per mitjà d'Osman, però no ha deixat de trobar-se tots els gols en accions de demèrit o de mala fortuna dels locals. Dues estadístiques reveladores: amb dos xuts a porteria, el Feyenoord ha fet tres gols, i cal tenir en compte que Gazzaniga ha aturat un penal que anava entre els tres pals.

Jugadors del Feyenoord, celebrant un gol / Foto: EFE

Paral·lelament, una altra dada matadora és que el Girona ha encaixat 4 gols en aquesta Champions i 3 se'ls ha fet en pròpia porteria. Sens dubte, un fet que parla de la mala sort que està tenint el quadre gironí, però que també deixa clar que el marge de millora dels resultats és abismal.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!