El Girona es retroba amb el furor de la victòria a costa de l'Osasuna (4-0) en la seva tornada a Montilivi. Tot i el llarg estiu pel que fa a l'aspecte mercantil, el conjunt blanc-i-vermell ha pogut fer reviure a la seva afició una d'aquelles tardes màgiques de futbol.

Bryan Gil desbloqueja el Girona

El combinat gironí necessitava una tarda com la d'aquest dijous. Ja ho deia Míchel en la prèvia del partit que "Montilivi són punts" i, aquesta tarda, el conjunt blanc-i-vermell debutava al seu feu en el nou curs. Amb la idea i el ritme de com va acabar la darrera temporada, el conjunt català ha començat a assetjar davant un Osasuna molt ben col·locat en defensa.

La primera del partit arribava a botes de Bryan Gil (22'). Un Osasuna hermètic no donava signes de flaquesa, però en una sortida de pilota on Moi Gómez s'equivocava en simular una falta en una posició molt sensible, el de Barbate agafava la pilota i advertia Sergio Herrera amb un gran xut que el porter burgalès enviava a córner miraculosament.

Sigui com sigui, res podria fer amb el segon intent de l'extrem gadità. Després d'una gran centrada de Viktor Tsygankov que anava tancant-se amb l'efecte, Bryan Gil caçava la pilota al vol per obrir el marcador des del segon pal. Per primer cop en tota la temporada, el Girona duia la iniciativa en l'electrònic i quin millor escenari per a fer-ho que en la seva tornada a Montilivi.

Celebración gol Bryan Gil Girona Osasuna / Foto: EFE
Bryan Gil, celebrant el seu gol contra l'Osasuna / Foto: EFE

Tsygankov desferma la festa

La tranquil·litat d'anar per davant en el marcador resultava un brot d'aire fresc per a un Girona que arribava al descans amb l'1-0 a la butxaca. Amb tot, ja en la segona meitat, Tsygankov duplicaria l'avantatge local (53') per encaminar els tres primers punts de la temporada. Després d'una centrada lateral de l'avui titular Miovski, un mal refús de la defensa navarresa acabaria en botes de l'ucraïnès, que amb un bon gir de turmell, salvaria la sortida de Sergio Herrera per fer el segon.

Les 13.275 ànimes que s'han congregat a Montilivi i que havien començat el partit enganxats als mòbils per descobrir els seus futurs rivals a la Champions ja estaven de festa, però Abel Ruiz acabaria per disparar els decibels del feu gironí amb un autèntic golàs 3 minuts després del segon. Una pilota aèria filtrada de Francés cap a Yangel Herrera era un caramel perquè el veneçolà la deixés amb el pit per a l'ex del Braga. Abel, a sobrebot, engaltaria una voleia espectacular per batre Sergio Herrera i confirmar que el d'aquest dijous era un altre d'aquells vespres màgics a Montilivi.

Abel Ruiz Tsygankov gol / Foto: EFE
Abel Ruiz i Tsygankov, celebrant el tercer / Foto: EFE

Stuani s'apunta al bombardeig

Recentment havia entrat Cristhian Stuani al terreny de joc i Míchel també donava minuts a Donny van de Beek. Ambdós, un per llegenda i l'altre per il·lusió, són dos homes molts estimats per l'afició, però aquest dijous han fet de nou mèrits per seguir mereixent aplaudiments en associar-se per fer el quart i definitiu.

Una diagonal del neerlandès el faria guanyar línia de fons i aquest, sense mirar, però perfectament conscient del panorama que hi havia a l'àrea petita, trobaria el golejador de Tala perquè l'uruguaià acabés d'enfonsar l'Osasuna. D'aquesta manera, el Girona suma la seva primera victòria de la temporada i ja pensa en el Sevilla, de nou lluny de casa, aquest pròxim diumenge.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!