El Moll de la Marina de Barcelona acollia un any més la Fira de l'Esport Català organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (Esportcat). En aquesta cinquena edició de la fira, els assistents han pogut gaudir en primera persona de diferents activitats, exhibicions i tallers, així com la possibilitat de practicar alguns dels esports de les 40 federacions que s'han congregat a l'esdeveniment.
Els visitants, a més, han tingut l'oportunitat d'assistir a la BCN Sup World Fest. La competició internacional de Stand Up Paddle coincidia amb la fira i ha conviscut al mateix espai, aconseguint una comunió total d'esports de tota mena. D'aquesta forma, l'UFEC ha aconseguit complir el seu objectiu de donar a conèixer diferents disciplines esportives, així com divulgar l'activitat de les federacions i promoure valors associats a l'esport.
Una Fira de l'Esport Català amb una oferta molt variada i amb ambient molt familiar
Malgrat que la climatologia no acompanyava en l'arrencada de la fira, a poc a poc va començar a sortir el sol i, amb ell, va començar a arribar la gent. Les 40 federacions que es donaven cita Al Moll de la Marina muntaven els seus diferents estands amb material esportiu, alguns d'inflables i diverses zones d'exhibició i pràctica de cada esport. Una festa on no podia faltar la música en un espai enfocat als visitants, que tenien l'oportunitat d'informar-se i fins i tot provar alguns dels esports presents.
Petits circuits de ciclisme i motociclisme, pistes improvisades per practicar pàdel, tenis o bàdminton, petites cabines per provar els colpejaments de golf o beisbol i petits tatamis on conèixer el judo, el taekwondo o la lluita. Aquests han estat algunes de les propostes que l'UFEC portava a una Fira de l'Esport Català que també tenia espai per a esports menys convencionals com el softbol, el korfbal, el twirling o el pitch and putt.
Encara que alguns dels estands més sol·licitats han estat els d'automobilisme, amb la seva oferta de simuladors de conducció, el de tir amb arc, que donava l'oportunitat de provar la punteria amb material d'elit, i el d'entitats excursionistes, que comptaven amb un petit rocòdrom per practicar l'escalada. I és que no només els nens s'animaven a conèixer les diferents disciplines esportives, sinó que també els més grans s'atrevien a, per exemple, empunyar les pistoles de tir olímpic davant les dianes de l'estand de pentatló modern.
Els esports per a persones discapacitades també han tingut molta presència
Encara que el tenis de taula, el voleibol, l'hoquei o el patinatge també han triomfat en l'esdeveniment, altres parades com les d'espeleologia, orientació, caça o el de coloms esportius han aconseguit despertar la curiositat dels assistents. Mentrestant, a la vora de l'aigua de la platja de la Barceloneta, els estands de natació, rem, surf o vela reunien diversos visitants que es barrejaven amb el públic de la BCN Sup World Fest.
El billar també tenia el seu espai a la fira, així com el criquet, la petanca, l'halterofília, la gimnàstica o l'esgrima, que no només oferia l'oportunitat de veure una exhibició, sinó també practicar l'esport, i els escacs, molt present amb un tauler amb fitxes gegants que ha aconseguit robar l'atenció dels més petits. D'altra banda, els esports per a persones discapacitades també han fet presència a la fira amb els estands de la Federació Catalana per a persones amb Discapacitat Física, la Federació Catalana d'Esports per a persones amb Discapacitat Intel·lectual, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals i la Federació Esportiva de Sords de Catalunya.
Una fira que, malgrat el revés inicial de la pluja, ha aconseguit enganxar centenars de persones que s'han interessat per les diferents disciplines. Amb tot això, l'UFEC celebra la cinquena Fira de l'Esport Català aconseguint el seu objectiu principal no només apropant a la ciutadania a esports més desconeguts, sinó també encomanant als assistents dels valors i beneficis de la pràctica esportiva.