Després de l'exhibició del partit inaugural de l'Eurocopa 2024 contra Escòcia, Alemanya ha tornat a demostrar aquest dimecres el seu potencial contra Hongria, a la que ha superat amb molta solvència i amb grans actuacions individuals de Gündogan i Musiala, els autors dels gols, als quals s'ha afegit un Wirtz que de nou ha donat mostres d'una qualitat exquisida.

Amb aquesta victòria, Alemanya ja està classificada per als vuitens de final de l'Eurocopa, encara que s'haurà de jugar la primera posició del grup en l'última jornada, en la qual s'enfrontarà a Suïssa.

Musiala Alemania Hungría EFE
Musiala ha completat una gran actuació en l'Alemanya-Hongria / Foto: EFE

Musiala, de nou protagonista

El partit ha començat molt mogut i en el primer minut ja ha pogut marcar Hongria, en una falta d'entesa entre Rüdiger i Tah, que Sallai ha estat a punt de convertir en gol encara que s'ha trobat amb Neuer. Malgrat l'ensurt, Alemanya no ha tardat a aconseguir el control absolut del partit, contra una Hongria amagada enrere, esperant el seu moment. I és que l'equip magiar s'ha apropat poc a Neuer, però quan ho ha fet ha estat amb moltíssim perill. La primera gran ocasió d'Alemanya ha estat per a Havertz, que ha vist com Gusácsi evitava l'1-0 (11). Amb Kroos i Gündogan a la sala de màquines i Wirtz i Musiala entre línies, Alemanya ha anat desarborant la defensa d'una Hongria que s'ha defensat com ha pogut. Finalment, l'equip de Nagelsmann ha trobat el premi, en una recuperació de Gündogan que ha cedit perquè Musiala obrís el marcador (22').

Hongria ha estat molt a prop d'empatar poc després, en un excel·lent llançament de falta de Szoboszlai que Neuer ha aclarit amb una d'estirada impressionant. Hongria ha continuat atacant a ràfegues, sortint de la cova en moments puntuals, encara que ha patit per trobar espais. I abans del descans, Musiala ha tingut una bona ocasió, però el seu tret s'ha estavellat en el lateral de la xarxa. Just després, el que ha marcat ha estat l'hongarès Sallai, però l'1-1 ha estat anul·lat per fora de joc.

Gündogan Alemania Hungría EFE
Gündogan ha marcat un gol i ha donat una assistència contra Hongria / Foto: EFE

Gündogan segella la classificació

El guió no ha canviat en la segona part. Malgrat l'1-0, Hongria se n'ha anat per enrere, conscient que deixar espais davant d'aquesta Alemanya és sinònim de tenir problemes. Hongria, tanmateix, ha tingut la millor ocasió en el minut 60, en un centre de Sallai que Varga ha rematat per sobre del travesser quan ho tenia tot de cara per marcar. I l'equip magiar ha pagat car l'error, ja que poc després ha arribat el 2-0, en el qual els protagonistes s'han intercanviat els papers. En aquesta ocasió, ha estat Musiala el que ha assistit Gündogan, que ha marcat amb un tret ras.

En el tram final, Hongria ha abaixat els braços i s'ha dedicat a defensar-se, per evitar una golejada. Kimmich i Sané han tingut dues bones ocasions per ampliar el marcador, però el 2-0 no s'ha mogut més. Alemanya segueix amb pas ferm a l'Eurocopa.

Shaqiri Suiza Escocia EFE
Shaqiri ha marcat el gol de Suïssa contra Escòcia / Foto: EFE

Escòcia i Suïssa empaten en un partit vibrant

A l'altre partit del grup, Escòcia i Suïssa han empatat en un partit vistós que han pogut guanyar tots dos. La Tartan Army ha sortit millor al terreny de joc, amb una intensitat que els ha permès posar el setge sobre la porteria de Sommer. Fruit d'aquest domini ha arribat el premi, en una acció de McTominay en què Schar s'ha introduït la pilota dins de la porteria. Suïssa, però, ha reaccionat, fins aconseguir tancar Escòcia dins de la seva área. L'empat, però, ha arribat en una genialitat, un xut espectacular de Shaqiri que ha entrat per l'escaire.

Al segon temps, Suïssa ha disposat de més arribades, tot i que les ocasions més clares han estat per a Escòcia, com un remat de Hanley al pal. En els últims minuts tots dos equips han buscat el gol, però el marcador no s'ha tornat a moure.