Des que la setmana passada es coneixia la decisió del Consell Superior d'Esports (CSD) d'acceptar, de manera exprés, la petició del FC Barcelona per suspendre de manera cautelar i urgent la cancel·lació de la llicència de Dani Olmo i Pau Víctor, efectuada per LALIGA i avalada per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), cada vegada són més els clubs que estan alçant la seva veu per expressar la seva oposició i descontentament davant d'aquesta mesura.
Aquests són els més perjudicats per aquesta decisió governamental i ho interpreten "com una falta de respecte als equips que compleixen un control econòmic que tots van acordar aplicar per construir una competició més justa i més garanties a fi d'evitar problemes financers del passat que, fins i tot, van portar al seu dia ala desaparició de clubs per situacions econòmiques insostenibles".
Els primers en donar la seva opinió van ser el president de l'Athletic Club, Jon Uriarte, i el futbolista Iñaki Williams, que es trobaven en aquell moment a hores de jugar contra el FC Barcelona en la semifinal de la Supercopa i van mostrar rotundament la seva oposició a la decisió del CSD.
Altres com el Reial Valladolid i el Màlaga CF també han fet públiques les seves queixes després de la decisió del CSD: "És una total falta de respecte. És un greuge comparatiu gravíssim i crea un precedent molt perillós. El que regula la competició és LALIGA i la Federació gestiona les llicències", va destacar Jorge Santiago, portaveu del Reial Valladolid.
A finals de la setmana passada, l'UD Las Palmas i l'Atlètic de Madrid també van oferir la seva visió sobre aquest cas. Els canaris van assenyalar en un comunicat que "la resolució emesa ahir pel CSD ens ha sorprès desfavorablement i des de l'UD Las Palmas manifestem el nostre absolut desacord".
Els blanc-i-vermells asseguraven en un altre comunicat que la decisió del CSD "qüestiona les regles del joc" i sostenia que s'havia produït "una intervenció governamental" que crea "un precedent perillós" i anima els clubs a "saltar-se les normes".
Però ha estat aquest cap de setmana, durant la jornada de LALIGA, quan s'han sumat més veus en contra de la resolució del CSD. El Deportivo Alabès, representat pel seu president, Alfonso Fernández de Trocóniz, declarava que aquesta mesura cautelar "permet competir amb altres regles a les quals van ser aprovades per unanimitat". "Estem sorpresos i estranyats. És un atac que posa en qüestió el control econòmic i la integritat de la competició".
També Fran Canal, director general de CA Osasuna, afirmava que "hem de lluitar perquè els equips continuïn competint dins d'un control econòmic. No és una cosa imposada des de LALIGA, sinó que és una cosa que tots els clubs de la competició exigim que hi hagi perquè no hi torni a haver clubs endeutats i que hagin de desaparèixer com va passar en un passat".
Des de Sevilla, José María del Nido Carrasco, president del Sevilla CF, admetia que "nosaltres sentim una tremenda vergonya per la resolució del CSD perquè ha entrat a valorar i canviar les regles del joc que tots tenim. Nosaltres per inscriure un jugador, com hem inscrit Rubén Varga, hem de complir el control econòmic, tenir límit de cost de plantilla després que la Federació ens emeti la llicència".
Del Niu, a més, va assegurar que "en aquest país sembla que si ets del Barça i del Reial Madrid, t'apliquen unes normes, i si ets de la resta dels mortals, doncs t'apliquen les normes d'una altra forma. I la veritat que això és molt, molt perillós, perquè a més crec que és una falta de respecte a la resta dels intervinents en el futbol i, per descomptat, als nostres aficionats".
El director de l'Àrea Corporativa i Portaveu Institucional del Reial Valladolid, Jorge Santiago, es va mostrar també contundent en qualificar aquest assumpte com "un greuge comparatiu gravíssim". "És una total falta de respecte als que som part d'aquesta competició. Senti un precedent perillós".
Per la seva part, Xavi Andreu, director de comunicació del RCD Espanyol, va puntualitzar que "qualsevol equip, ja sigui primera o segona, inicia la competició amb uns criteris, i amb això hem obert un precedent complicadíssim que ara obliga evidentment a LALIGA a anar al Tribunal del Contenciós Administratiu".
"Nosaltres estem convençuts que el control econòmic és molt saludable per a la sostenibilitat per als clubs de primera i segona divisió. Per això, considerem que la decisió del CSD hauria de revisar-se perquè realment no ajuda al que volem tots que és una bona imatge del futbol espanyol".
Martín Ortega, director general del CD Leganés, es va mostrar "sorprès perquè ha estat una resolució que ha estat adoptada sense donar-li audiència prèvia ni a LALIGA ni a la Federació que estaven d'acord en quin havia de ser la resolució".
També perquè al final és una resolució del CSD que és "diferent del criteri que havia pres fins ara tant el propi CSD com la Justícia Ordinària". D'aquesta manera, van confessar sentir-se "preocupats perquè pot ser un antecedent perillós per a la integritat de la competició i podria danyar el control econòmic que ha fet tant bé al futbol espanyol últimament".
Un altre dels que van voler expressar el seu malestar davant d'aquesta situació va ser Borja Oubiña, analista i assistent en RC Celta: "Des del Celta desitjaríem un tracte el més igualitari possible respecte a aquests temes i desitgem que aquesta igualtat de tracte s'expandeixi a tots els clubs".
Les properes setmanes seran claus en aquest assumpte, mentre que ahir Dani Olmo ja va jugar alguns minuts de la final de la Supercopa d'Espanya davant el Reial Madrid. El món del futbol espera que "no s'hagin de lamentar fets irreversibles que adulterin una competició que és la lliga més important del món i que ha de cuidar aquesta reputació dins i fora de les nostres fronteres".