Retorn aigualit de Leo Messi amb l'Argentina (1-1). Després de quasi tres mesos, el crac de Rosario tornava a vestir-se amb la samarreta albiceleste amb l'objectiu de sumar una nova victòria, vàlida per a les eliminatòries sud-americanes de cara al Mundial 2026. Tanmateix, els seus plans han acabat sent una quimera. I és que davant tenia una selecció de Veneçuela que gaudiria d'un aliat decisiu: un diluvi que ha embassat per complet l'Estadi Monumental de Maturín, propiciant un partit lent, que ha perjudicat clarament els actuals campions del món. Davant aquest context, els homes de Scaloni no han estat mai còmodes i han acabat cedint un empat.

Salomón Rondón iguala un partit passat per aigua

De fet, el duel ha començat amb 30 minuts de retard a causa del diluvi. I quan ha iniciat, ho ha fet amb molts dubtes. El terreny de joc estava embassat, la pilota no podia rodar i els jugadors eren materialment incapaços de trenar cap jugada. En pocs minuts, el partit s'havia convertit en una batalla amb més faltes que futbol. Així i tot, l'equip que ha començat manant en el marcador ha estat l'argentí, a través d'un gol d'Otamendi després de recollir dintre de l'àrea un defectuós rebuig de la defensa veneçolana.

La recompensa per a l'Argentina era majúscula. Trobar un gol amb aquestes circumstàncies meteorològiques era un tresor preuat que havien de salvaguardar com fos. Fins al minut 65, el pla del conjunt dirigit per Lionel Scaloni ha estat immaculat, però un Salomón Rondón que en un partit d'aquestes característiques, amb molt joc directe, es troba en el seu hàbitat natural, ha trencat els esquemes argentins amb un gran cop de cap que serviria per tancar el duel amb un empat que no altera la primera posició de la selecció argentina.

La indignació de Leo Messi: "No podíem fer dues passades seguides"

Després del partit, Leo Messi ha volgut prendre la paraula per denunciar l'estat del terreny de joc. "No podíem fer dues passes seguides. No es podia jugar enrere: l'aigua la parava. Per això vam fer el partit que havíem de fer, pel terreny de joc", explica el capità de la selecció campiona del món.

"Vam empatar perquè el camp no va ajudar a complir el que volíem. Vam haver de fer alguna cosa diferent del que havíem preparat", sentencia un Leo Messi que el pròxim dimarts tindrà l'oportunitat d'oblidar aquest trasbals amb un partit a casa contra Bolívia.