L'escabrós cas del Barçagate continua avançant, i els camins, de moment, enfilen cap a Josep Maria Bartomeu. Així ho assegura aquest dilluns Goal, que informa que al llarg d'aquesta jornada han desfilat per declarar davant de la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, Alejandra Gil, l'exCEO del FC Barcelona, Òscar Grau i l'excap dels serveis jurídics, Román Gómez Ponti, investigats per administració deslleial i corrupció entre particulars.
I ambdós investigats no ho han dubtat i han apuntat cap a Josep Maria Bartomeu, afirmant que les ordres van arribar de la presidència i que, en conseqüència, "no es podien discutir". Cal recordar que en aquest cas s'han personat el FC Barcelona com afectat i Cor Blaugrana com acusació popular.
Els investigats culpen Bartomeu i Masferrer
Segons les declaracions de Grau i Ponti, l'executor de les ordres de Bartomeu va ser Jaume Masferrer, el cap del gabinet de presidència, que va executar l'ordre del president del Barça juntament amb Carlos Ibáñez, el propietari del grup empresarial Nicestream. Tal com informa Goal, Òscar Grau ha respost les preguntes de la jutgessa, del fiscal, del representant del FC Barcelona i dels advocats de la defensa, però no les dels advocats de l'acusació, mentre que Gómez Ponti ho ha fet a totes.
Gerard Piqué és una de les persones contra les quals presumptament es va difamar / EFE
Els dos investigats han negat saber de l'existència d'una empresa que es dediqués a difamar a les xarxes socials contra persones de l'entorn blaugrana, entre elles Joan Laporta, Leo Messi, Pep Guardiola o Xavi Hernández.
El Barça va pagar 600.000 euros per l'informe PWC
Una de les sorpreses de la jornada han estat una declaració de Román Gómez Ponti, davant dels seus propis advocats, en la que ha detallat davant de la jutgessa que la investigació encarregada a Price Waterhouse Coopers (PWC) li va costar al FC Barcelona uns 600.000 euros.
Cal recordar que l'auditoria que es va realitzar en relació amb el Barçagate va confirmar que hi va haver una fragmentació dels contractes dels serveis de l'empresa I3Ventures per evitar passar per junta directiva. Aquest escàndol va suposar la dimissió en bloc de sis directius: Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia.
Bartomeu, per la seva part, va afirmar el juliol de 2020 que no havia pagat cap sobrecost a I3Ventures i que l'empresa encara no havia acabat els serveis pels quals havia estat contractada.