El RCD Espanyol ha sumat la seva segona victòria consecutiva en LaLiga EA Sports 2024/25. El conjunt de Manolo González s'ha imposat a l'Alabès (3-2) gràcies als gols de Javi Puado. El capità periquito ha firmat un hattrick perfecte per donar-li els tres punts a l'Espanyol, que ja suma 7.

Massa càstig per a un gran primer temps de l'Espanyol

Esperonats per la seva afició, els homes de Manolo González han sortit a mossegar des del primer minut i ràpidament han gaudit de les seves primeres ocasions. Carlos Romero primer, amb un xut llunyà, i Alejo Véliz després, amb una rematada de cap després d'una falta servida per Álvaro Tejero, han pogut avançar l'Espanyol, però com diu la dita, a la tercera va la vençuda. Ha arribat el minut sagrat en el RCD Stadium i Javi Puado, el capità, ha aparegut per fer-li el millor homenatge possible a l'etern capità blanc-i-blau, Dani Jarque. Amb els aplaudiments de l'afició de fons i després d'una doble oportunitat de Tejero, el '7' periquito ha empès la pilota al fons de la xarxa per avançar l'Espanyol el 21'.

Puado Espanyol / Foto: Europa Press
Javi Puado celebra el seu gol en el minut 21 durant Espanyol - Alabès / Foto: Europa Press

L'Alabès ho intentava per mitjà d'un insistent Carlos Vicente, però l'Espanyol tenia el partit sota control i estava sabent contrarestar les ofensives per banda de l'atacant 'babazzorro'. Tot ha canviat en el minut 35, quan en la seva primera arribada perillosa, el conjunt basc ha igualat el xoc. El mateix Carlos Vicente ha jugat amb Guridi, que ha arribat a línia de fons i ha intentat sorprendre a Joan Garcia. El porter periquito ha aconseguit tocar la pilota, però l'ha deixat morta en l'àrea petita, i Conechny a plaer, ha posat l'1-1. Després del gol, l'Alabès s'ha encoratjat i ha arribat a gaudir d'alguna oportunitat clara, però ambdós equips han enfilat el túnel dels vestidors amb l'empat en el lluminós.

Hattrick de Puado per donar-li els tres punts a l'Espanyol

Després del pas per vestidors, l'Alabès ha sortit millor i ha tingut alguna ocasió a pilota aturada. A Manolo González no li agradava el que estava veient i ha preparat un triple canvi, just en el moment en què Puado ha tornat a posar per davant l'Espanyol. El capità periquito ha batut Sivera amb una rematada de cap després d'una centrada de Tejero. Malgrat el gol, el triple canvi s'ha produït i Walid Cheddira, Irvin Cardona i José Gragera han entrat en lloc de Véliz, Tejero i Aguado. Els canvis no han pogut tenir millor efecte i sobre l'hora de partit, Cardona ha conduït un excel·lent contraatac que ha acabat en penal per una falta de Sivera sobre Cheddira. L'encarregat de llançar-lo no ha estat cap altre que Javi Puado, que amb un gran llançament ha enganyat el porter 'babazorro' i ha marcat el seu tercer gol de la tarda per firmar un hattrick perfecte.

L'Alabès no s'ha rendit i ha aconseguit retallar distàncies per mitjà de Tenaglia en el 68'. El defensa argentí s'ha anticipat a Carlos Romero per rematar de cap un gran córner botat per Joan Jordán i posar el 3-2. Els últims minuts han sigut un setge dels de Luis García sobre la porteria de Joan Garcia, però l'Espanyol s'ha posat mans a l'obra i ha defensat amb dents i ungles el seu avantatge. Finalment, patint, però de manera merescuda, l'equip de Manolo González ha tornat a sumar els tres punts a casa i la seva segona victòria consecutiva a LaLiga.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!