L'obsessió de Joan Laporta al mercat de fitxatges té nom i cognom: Erling Haaland. Pel noruec sospiren molts dels grans mandataris del futbol europeu, i el president del FC Barcelona és un d'ells. No obstant això, el Barça parteix amb molt desavantatge respecte als seus competidors a causa de la pobra situació econòmica de l'entitat.

La massa salarial del primer equip supera i per molt els límits marcats per La Liga, l'organisme que presideix Javier Tebas, i per poder dur a terme una operació de la magnitud que tindria la de Haaland, el Barça ha de posar fil a l'agulla per reduir aquesta massa salarial. "El problema és que el FC Barcelona té la seva massa salarial molt excedida com a conseqüència, sobretot, de les pèrdues de l'exercici anterior -487 milions d'euros. Això li penalitza bastant respecte a la massa salarial perquè en aquesta situació ha de treballar sota la norma de l'1/4", va explicar Tebas als micròfons de Sport a la 4a Gala Valors de l'Esport.

Erling Haaland, el desitjat per Joan Laporta / EFE

Ni la noma de l'1/4 serveix amb Haaland

L'esmentada norma estableix que per als clubs que superin la seva massa salarial permesa, només poden gastar un 25% del que ingressin o s'estalviïn. Per això, per exemple, la baixada de sou dels capitans va permetre inscriure Memphis, Eric Garcia o el Kun Agüero, al seu dia. El cas de Haaland, que tindria un sou altíssim, depèn de la sortida d'altres jugadors. "Depèn del nivell de fitxatges que es facin i de les sortides. Si es produeixen les sortides de les que s'estan parlant -seria el cas de Coutinho o Umtiti, per exemple-, evidentment podran incorporar a algun jugador amb aquesta regla", va detallar el president de LaLiga.

Però ni tan sols amb aquesta no n'hi hauria prou amb un fitxatge com el de Haaland, atès el seu salari. "El Barça ha de sortir d'aquesta norma de l'1/4 per portar-se un fitxatge tan important com el de Haaland. Tots sabem el que es diu que demana de salari i el que demana el Borussia Dortmund. Això no està en les possibilitats del FC Barcelona amb la regla de l'1/4", especifica Tebas, abans d'explicar com pot fer-se una cosa així.

Un deute de gairebé 500 milions

"Ha de recuperar-se pràcticament de gairebé totes les pèrdues que hi ha hagut i això és molt complicat perquè estem parlant pràcticament de 500 milions d'euros", va afegir. Guanyar tants diners en tan poc temps és poc menys que impossible, i una de les poques alternatives que li queden és l'acord de LaLiga amb el fons CVC, del qual tant Barça com Madrid i Athletic Club se'n van desvincular.

Javier Tebas va parlar clar sobre la situació del Barça / Europa Press

Però el Barça pot negociar amb el fons britànic sense comptar amb LaLiga per intentar treure un acord millor per als seus interessos. Tebas segueix sense entendre la negativa del Barça a l'operació.

"Crec que no han fet una anàlisi real de l'operació veient la hipòtesi o els arguments que han esgrimit tant el vicepresident com el director general del Barça, assegurant que suposa molts diners. L'operació financera suposaria un 1'3% del seu pressupost. S'està fent un embolic gran per una cosa que permetria millorar moltíssim l'economia del FC Barcelona i l'accés a jugadors i no ho entenc, la veritat.", va esgrimir Tebas. De moment, el Barça continua ferm, però podria plantejar-se canviar d'idea si vol vestir Haaland de blaugrana.

 

Imatge principal: Javier Tebas, president de La Liga / Europa Press