Els jugadors del Manchester United havien de portar una jaqueta en suport a la comunitat LGTB a la prèvia del partit contra l'Everton. Aquest era el pla d'Adidas, que havia dissenyat la jaqueta per a l'ocasió, i del club d'Old Trafford, però a l'hora de la veritat es van trobar amb la negativa de la plantilla, tal com ha avançat el mitjà The Athletic.

Tot es va desencadenar amb la negativa del marroquí Noussair Mazraoui, que va afirmar que, per les seves creences religioses, no podia posar-se la jaqueta, dissenyada per Adidas per a la campanya denominada Rainbow Laces, amb la qual la Premier League pretén visualitzar la inclusió i igualtat del col·lectiu LGTB. La campanya se celebra a Anglaterra des del 2013 i no és la primera vegada que genera controvèrsia.

Bruno Fernandes, amb el braçalet capità arc de Sant Martí / Foto: Europa Press

Adidas, molesta amb el Manchester United

Segons apunta The Athletic, la decisió irrevocable de Mazraoui va generar un debat a la plantilla del Manchester United, ja que hi havia jugadors partidaris de dur la jaqueta i altres de no dur-la, fins que es va imposar l'opinió del lateral.

La decisió de la plantilla de rebutjar la jaqueta no ha provat gens bé a Adidas, que té un acord amb el Manchester United de més de 1.000 milions d'euros per a deu temporades, una xifra molt elevada perquè el club no compleixi els punts fixats al contracte. Davant la polèmica, el United va publicar un comunicat en suport a la comunitat LGTB. "El Manchester United dona la benvinguda a tots els aficionats, incloent-hi els membres del col·lectiu LGTB, i estem molt compromesos amb els principis de la diversitat i la inclusió. Demostrem aquests principis mitjançant diferents activitats. Els jugadors tenen dret a donar les seves pròpies opinions, especialment respecte a la seva fe, i aquestes poden ser diferents, de vegades, de les del club".

Els jugadors del Manchester United, celebrant un gol / Foto: Europa Press

Uns quants jugadors en contra de la campanya

Aquesta no és la primera vegada que Mazraoui es veu envoltat en una polèmica d'aquesta mena. L'any passat, sense anar més lluny, el marroquí, aleshores membre de la plantilla del Bayern de Múnic, va mostrar el seu suport a Zakaria Abuokhlal després que aquest jugador del Tolosa es negués a participar en una iniciativa semblant a França.

A Anglaterra, la campanya se celebra d'ençà del 2013 i ja ha generat controvèrsies. L'any passat, per exemple, Sam Morsy, capità de l'Ipswich Town, ja va decidir desmarcar-se de la resta de capitans en negar-se a col·locar-se el braçalet de l'arc de Sant Martí, mentre que Marc Guehi, capità del Crystal Palace, va escriure al braçalet "Estimo Jesús".