Falta aproximadament un mes perquè acabi l'auditoria encarregada per Joan Laporta per conèixer al mil·límetre la situació d'econòmica del FC Barcelona i els primers indicis no són gens encoratjadors. I és que segons informa aquest divendres el diari Ara, l'anterior junta directiva, amb Josep Maria Bartomeu al capdavant, va gastar 59 milions d'euros en les feines preliminars de l'Espai Barça, ja que fins ara s'han invertit 109 milions per uns treballs que els experts consultats pel citat diari calculen que tenen un valor de 50.

Josep Maria Bartomeu Ada Colau Ajuntament Espai Barça EFE

Josep Maria Bartomeu, amb Ada Colau, durant l'acte en el qual es va anunciar l'acord entre el Barça i l'Ajuntament de Barcelona per l'Espai Barça / EFE

Uns ingressos que mai no van existir

Mentre s'esperen els resultats de la due dilligence, el pas previ per a la celebració de l'Assemblea de Compromissaris, el Barça continua treballant a marxes forçades per posar ordre en unes finances que s'aguanten pels pèls, amb un pressupost, no aprovat per l'Assemblea, que preveia el retorn de l'afició al Camp Nou al febrer, que el primer equip disputava com a mínim els quarts de final de la Champions i que la teòrica disminució de les restriccions per la pandèmia seria al febrer, el que augmentava les vendes a la botiga oficial i d'altres serveis, com el Tour pel Camp Nou. Possiblement, a més, Bartomeu cpreveia els milions promesos per participar a la Superlliga.

El Barça aconsegueix ajornar el pagament de 200 milions

La situació econòmica del Barça, com ja es preveia, apunta a ser molt pitjor de l'anunciat, que ja era preocupant, per la qual cosa els nous responsables no pensen fer ni un sol pas en fals. I és que les previsions apunten a unes pèrdues anuals per sobre dels 350 milions d'euros, un autèntic desastre que deixa als nous rectors molt poc marge de maniobra.

Espai Barça nou Camp Nou FC Barcelona

Maqueta aèria de l'Espai Barça / FC Barcelona

Segons va informar aquest dijous Bloomberg, el Barça ha aconseguit ajornar el pagament dels bons que Bartomeu va emetre el 2018 per valor de 200 milions, a més d'haver aconseguit ingressar part dels drets de televisió compromesos per a la temporada que ve.

Tot això, unit a la rebaixa de la massa salarial que es durà a terme aquest estiu, amb la sortida d'alguns jugadors amb salaris fora del mercat, ha de servir per poder dur a terme els fitxatges necessaris per millorar la plantilla, un dels condicionants, lògics, d'altra banda, que demana Leo Messi per renovar el seu contracte 2 temporades més.

 

Imatge principal: maqueta de l'Espai Barça / FC Barcelona