Surrealisme en estat pur al voltant d'una llegenda esportiva com és Kilian Jornet. L'ultraatleta català ha vist des de la distància com ha patit un intent de sabotatge digital quan han esborrat els seus èxits de Wikipedia. Els autors d'aquesta obra de desprestigi, caçats per la plataforma online, han estat una altra llegenda de les curses d'ultradistància com Camille Herron, amb l'ajuda del seu marit i entrenador Conor Holt.

Desprestigi digital a Kilian Jornet i a més ultraesportistes

Per saber què ha passat en aquest cas ens hem de centrar en la figura de Camille Herron, una esportista estatunidenca de 42 anys i que té dotze rècords mundials. L'esportista, científica de professió, ha estat descoberta com a autora principal, conjuntament amb els seu marit Conor Holt, de diversos canvis en perfils d'altres llegendes d'esportistes d'ultradistància.

Sota el nom d'usuari 'Rundbowie', després que li bloquegessin el seu anterior compte de 'Temporun73', ha estat l'autor d'aquests canvis. Una investigació que ha anat a parar al correu de Herron i a la IP de Holt, tal com ha explicat la Canadian Running Magazine.

Però aquest procés de canvis constants de resultats i d'esborrar els èxits d'altres grans esportistes com és el cas de Kilian Jornet no és un fet aïllat, ja que segons la informació exposada ho portaven fent durant els últims 7 anys, arribant a realitzar més de 300 canvis a la Wikipedia. No només esborraven resultats o rècords dels afectats, sinó que també canviaven frases que lloaven els esportistes sabotejats. A banda de Jornet, també s'han vist afectats grans atletes com Courtney DauwalterDes LindenYiannis Kouros o Stine Rex, entre molts d'altres.

Kilian Jornet EFE
Kilian Jornet celebrant una victòria / Foto: EFE

Conor Holt carrega amb tota la culpa

Un cas destacat i que ha generat molta polèmica dins del món de les curses de muntanya. "En els meus 46 anys d'ultrarunning, mai no he vist algú tan talentós com Camille, que estigui tan dedicat a crear divisió dins de la comunitat. Malauradament, la història de Wikipedia és part d'un patró d'interferència. Aquesta parella té un historial d'intentar molestar els atletes, les seves reputacions, carreres i actuacions citant regles de World Athletics que no s'apliquen a l'ultrarunning i les curses de diversos dies. Aquest comportament antiesportiu és intimidació i malintencionat i no té lloc a la comunitat", ha explicat el president de l'Organització Global d'Ultramaratonians (GOMU), Trishul Cherns.

A tot això, la mateixa Camille Herron es va intentar protegir i va confessar que el passat mes de juliol havia estat diagnosticada d'autisme i desordre de dèficit d'atenció. A més, Conor Holt ha volgut carregar amb tota la culpa, arribant a assegurar que "només estava intentant protegir la Camille de l'assetjament, la fustigació i les acusacions constants que ha patit durant la seva carrera com a corredora, cosa que ha afectat greument la seva salut mental".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!