"La clau de la victòria d'avui ha estat el joc sense pilota". Així de clar i concís ha estat Koeman, que s'ha mostrat satisfet amb el partit que han fet els seus jugadors. L'entrenador neerlandès ha volgut destacar la pressió i concentració efectuada pel Barça en la roda de premsa posterior a la victòria al Martínez Valero (0-2).

Un gol de Frenkie de Jongun altre de Riqui Puig, després d'un partit poc vistós i faltat de ritme, ha permès que el conjunt blaugrana s'endugués els tres punts d'Elx. Un resultat que Koeman ha donat per bo i que permet al Barça sumar 37 punts.

Ronald Koeman FCB rueda prensa @FCB

Ronald Koeman en una roda de premsa en una foto d'arxiu / EFE

"Hem perdut pilotes i arriscat massa"

Però si alguna cosa no li ha agradat al tècnic sobre el partit d'aquest diumenge, ha estat el moment d'impotència que els jugadors han mostrat després de veure com el segon gol no arribava de cap manera: "Hi ha hagut un moment en què hem perdut pilotes importants. Arrisquem massa sense molts espais pel mig i per això hem volgut donar frescor amb l'entrada de Trincao", ha explicat Koeman.

El tècnic considera que el que si poden millorar és el fet de "tenir més profunditat", però en general es mostra satisfet amb el joc del seu equip i la possessió: "No hi ha dubtes quan tenim la pilota, amb el nostre joc de posició. Però la clau és quan no tenim la pilota, recuperar com més aviat millor", ha argumentat.

riqui celebracio gol elx fcb

Riqui Puig celebrant el seu gol d'avui / FC Barcelona

"M'agrada que Riqui Puig es reivindiqui"

Després d'entrar al minut 85 substituint a Pedri, Riqui Puig ha aconseguit el que el Barça ha estat buscant durant tota la segona meitat: sentenciar el partit. Ha estat durant el minut 90 quan el migcampista de Matadepera ha aconseguit rematar de cap una centra de De Jong després d'una gran jugada individual de l'holandès, marcant el seu primer gol oficial com a jugador del primer equip.

Preguntat pel gol, Ronald Koeman s'ha mostrat content amb l'actitud del jugador del planter: “És clar que m'agrada que es reivindiqui. Malgrat no tenir minuts, sempre gaudeix quan els té i vol demostrar que pot tenir futur. El gol ha estat important per tancar el marcador", ha expressat el tècnic blaugrana, que va substituir a Riqui al descans del partit de Copa per tal davant el temor de quedar-se amb 10 jugadors sobre el terreny de joc a causa de la targeta groga que el jugador va veure després de discutir amb l'àrbitre.

Veurem com evoluciona el conjunt blaugrana i si Riqui Puig seguirà disposant de més minuts. La següent oportunitat serà dimecres que ve en el partit de Copa que el Barça jugarà a Vallecas a les 21:00 h.

Imatge principal: Ronald Koeman, durant el partit d'avui al Martínez Valero / EFE