El Barça-Alabès de diumenge passat ha obert la capsa de Pandora. I no només pel mal joc de l'equip, irreconeixible, que va salvar els mobles gràcies a una rematada genial de Lewandowski i a un penal en un partit horrible en el qual el conjunt visitant va merèixer molt més. A més dels dubtes que va generar el plantejament de Xavi Hernández, les alarmes s'han encès per algun dels gestos que es van poder veure quan les coses no anaven bé, moment en què apareix la integritat d'un grup.

El gest més viral, la punta de l'iceberg, va ser el de Robert Lewandowski amb Lamine Yamal. El davanter polonès s'enfada amb el de Mataró per no centrar on volia. Tot seguit, el del planter li xocarà la mà, un gest habitual, però Lewandowski li denega la salutació, davant de la incredulitat de Lamine. No s'ha d'oblidar que el polonès té 19 anys més que el català. "Sincerament, no hi ha gaire a comentar perquè va ser un accident total, així que respecte a la meva relació amb ell, el vaig ajudar moltes vegades i li vaig donar consells, fins i tot en aquest partit. És normal dir o cridar alguna cosa en el camp. Tota la situació és un accident total i no té subtext ni significat", ha declarat Lewandowski sobre això.

Gol Lewandowski Barça Alavés / Foto: EFE
Lewandowski, després de marcar amb l'Alabès / Foto: EFE

Lewandowski i Íñigo Martínez, dues reaccions contraposades

La reacció de Lewandowski contrasta amb la que va tenir Íñigo Martínez en una acció del partit en la qual Antonio Blanco va a per ell per acusar-lo d'haver-se tirat per forçar un penal. El central blaugrana, veterà, va corrent a recriminar-li l'actitud al jugador de l'Alabès, a protegir la jove perla del Barça.

I és que algunes informacions, com la d'aquest dimarts de Madrid-Barcelona.com, és que el vestidor del Barça està dividit, que s'han generat grups, una falta d'actitud col·lectiva que surt a col·lació quan les coses no van bé. Les sortides de Sergio Busquets i de Jordi Alba, les últimes vaques sagrades que quedaven al vestidor, ha provocat una falta de líders que d'altres han assumit, un reajustament de rols que no ha acabat d'encaixar.

Xavi Hernández Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández, en un partit del Barça / Foto: EFE

Un Barça sense lideratges

Se suposava que Ter Stegen i Frenkie de Jong anaven a assumir el nou rol de líders del vestidor, tant pel temps que porten en el club com pels seus galons, però Ronald Araujo, per la seva personalitat, i Robert Lewandowski i Gündogan, pel seu caixet, s'han afegit a la llista. No s'ha d'oblidar, a més, que s'ha generat un nou grup de joves del planter, format per Gavi, Alejandro Balde, Lamine Yamal i Fermín López, als quals s'han afegit Pedri, Ferran Torres, Oriol Romeu i Joao Félix.

Sense que hi arribi a haver mala relació al vestidor, la sensació és que no s'ha format un grup homogeni, que hi ha clans i lluites de poder que, de moment, no han encaixat entre ells. Si els resultats i el joc acompanyen, s'espera que a poc a poc tot vagi quadrant. Si no, en canvi, el temor que s'acabi de trencar no para de créixer.
image.png