L’Atlètic de Madrid ha eliminat el Liverpool als vuitens de final de la Champions League en un partit apassionant que s’ha hagut de resoldre a la pròrroga (2-3). Al Wanda Metropolitano els del Cholo Simeone van guanyar per 1-0, de manera que el conjunt anglès necessitava marcar dues dianes i no encaixar-ne cap. No ha pogut ser: Jan Oblak ha sostingut l’equip del Cholo i, contra tot pronòstic, Marcos Llorente i Álvaro Morata han perforat la porteria del vigent campió d’Europa en tres ocasions.

Oblak, heroi matalasser

A la primera part, l’Atlètic de Madrid ha aguantat la pressió d’un escenari com Anfield i, gràcies a les intervencions d’Oblak i la concentració dels seus centrals, ha pogut mantenir la porteria a zero. Però només fins al minut 44. Just abans del descans, una centrada de Oxlade-Chamberlain al punt de penal l’ha transformat en gol Giorginio Wijnaldum amb el cap. La diana ha fet molt mal a l’Atlètic.

A la segona, el conjunt de Jürgen Klopp ha buscat el segon sense complexes, però ha topat amb una realitat inamovible: Oblak és un dels millors porters del món. L’eslovè ho ha aturat absolutament tot, incloses les arribades de Mohamed Salah, Sadio Mané i Roberto Firmino. El travesser, en una arribada de Robertson, també ha salvat els matalassers.

Llorente, quan ningú l'esperava

Així, el partit s’ha encaminat a la pròrroga, on el Liverpool, en un primer moment, ha mostrat més frescor física i mental. S’havien disputat quatre minuts del temps extra quan Firmino, en una doble rematada, ha signat el 2-0. El campió d’Europa respirava tranquil, però el protagonista principal de la nit encara no havia entrat en escena.

Tres minuts després del gol local, el porter espanyol Adrián San Miguel –substitut del lesionat Alisson– ha regalat l'esfèric a l’Atlètic en una pilota creuada i Marcos Llorente, amb un xut col·locat, ha aconseguit un gol d’or pels matalassers.

La diana del migcampista madrileny ha obligat a moure fitxa al Liverpool, que necessitava el tercer per passar de ronda. Però la porteria que s’ha tornat a perforar no ha estat la de l’Atlètic, si no la del conjunt anglès. En un contraatac comandat per Morata abans de la mitja part de la pròrroga, Llorente ha tornat a batre Adrián amb un xut  des de fora de l’àrea. El pivot que no marca mai no ha pogut escollir una millor nit per veure porteria.

Abans del final, Morata ha fet més gran la ferida red amb una diana al contraatac que no només ha certificat l'accés a la següent ronda, sinó també la victòria del seu equip.

L’Atlètic de Madrid elimina el vigent campió d’Europa contra tot pronòstic i es classifica per als quarts de final de la Champions. El Liverpool és imbatible a la Premier, sí, però queda fora de la màxima competició continental en la primera ronda de la fase final.