Martin Glenn, CEO de la Federació Anglesa de Futbol (FA), ha carregat contra el llaç groc de Pep Guardiola i l'ha arribat a comparar amb l'esvàstica o la simbologia de DAESH. "I això podria ser un fort símbol religiós, podria ser l'Estrella de David, podria ser el martell i la falç, podria ser una esvàstica, qualsevol cosa semblant a Robert Mugabe a la samarreta, aquestes són les coses que no volem", ha declarat el màxim dirigent de la FA.

Paraules molt fora de lloc de Glenn en una roda de premsa a Zurich i en què ha comentat que els actes de Guardiola "creen divisió". Unes declaracions que no s'han quedat aquí: "On dibuixem la línia? I si tenim algú amb una insígnia UKIP, algú amb una insígnia de DAESH?".

Glenn ha reiterat que no volen que en el futbol "es mostrin símbols polítics". I ha seguitdient que "per ser sincers i molt clars, la cinta groga de Pep Guardiola és una postura política, és un símbol de la independència catalana i puc dir-te que hi ha molts més espanyols, no catalans, que estan enfadats per això".

El mandatari del futbol anglès ha explicat que es va "reescriure la llei 4 del joc perquè les coses com una rosella estiguin bé, però les coses que són molt divisives no ho són". Les roselles que es porten a Anglaterra, que ara són permeses, és el símbol en record dels britànics caiguts a cada guerra i que va començar en motiu del Dia de l'Armistici (11 novembre del 1918). "El problema que teníem amb les roselles és que, per alguna raó, una nova persona a la FIFA semblava pensar que les roselles eren un símbol polític i vam lluitar contra aquesta noció".

Ara l'entrenador del Manchester City té fins al dia d'avui per respondre a les acusacions. Guardiola, que ja es va posicionar a favor de la celebració del referèndum d'autodeterminació de Catalunya, ha ignorat els avisos previs de la FA i s'ha convertit en un dels actors internacionals més influents de l'exportació del cas català.