El president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, ha comparegut en roda de premsa per explicar el cas de la samarreta de la senyera prohibida aquest cap de setmana per part de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). "Estem en una situació extraordinària", ha comentat el màxim dirigent del club lleidatà en referència al referèndum de l'1 d'octubre.
"La nostra voluntat és que la senyera sigui una equipació més", ha confessat Esteve, que a més a més ha afegit que la intenció és buscar la solució més ràpida possible perquè el Lleida pugui vestir amb la quadribarrada. El proper partit contra l'Ontinyent serà el primer dia que tornaran a intentar portar la samarreta vetada.
El president del Lleida diu que ara el que volen és "treballar en to constructiu i positiu", però també "creiem que era el moment adequat per fer-ho". Entre els molts arguments contra la decisió de l'ens espanyol, Esteve ha puntualitzat que els últims anys el club ja va fer servir la samarreta de la senyera en partits puntuals sense ser oficial i amb el beneplàcit de la Federació Espanyola: "La situació que ens va passar, durant els cinc anys anteriors no ens l'havíem trobat, i el mecanisme que va utilitzar el club va ser el mateix de sempre".
Esteve no ha callat i ha parlat extensament dels nous problemes amb una samarreta que no havia tingut tanta repercussió fins ara. "No havíem tingut mai cap problema amb aquesta samarreta i ara l'hem tingut", ha assegurat. Una situació que veu clarament relacionada i que s'explica pel procés independentista de Catalunya.
La Federació Catalana pren protagonisme
"La nostra voluntat és buscar la solució perquè puguem utilitzar la samarreta de la senyera", ha seguit dient Esteve. Però per sobre de tot, la solució també passa per la Federació Catalana de Futbol (FCF). "A partir d'ara parlarem amb la FCF sobre quin procediment hem de fer perquè puguem utilitzar la samarreta de la senyera", ha afegit.
Durant l'acte, el president del club català ha confirmat que al final del partit contra l'Atlético Saguntino no van firmar l'acta. "No estàvem d'acord amb la redacció de l'acta perquè no es va deixar constància dels canvis de samarreta", explica. Tampoc hi quedaven reflectides totes les ordres de la RFEF ni cap de les indicacions arbitrals.
"Tots els comunicats que enviem a partir d'ara a la RFEF també els enviarem a la FCF perquè es pugui fer un seguiment", ha afegit Esteve. Unes paraules que ara donen protagonisme a l'ens directiu del futbol català.
Defensant els drets dels catalans
Preguntat i repreguntat per si la samarreta de la senyera era un acte reivindicatiu del club per la situació de repressió que viu Catalunya, el president del Lleida ha afirmat que "nosaltres vam fer un comunicat oficial molt clar i molt plural, i el club es manté en aquesta línia". L'entitat es remet a la defensa de les llibertats dels catalans.
"Nosaltres volem jugar amb la senyera", ha seguit dient. Una equipació que estarà disponible per a tothom després que el president assegurés que "comercialitzarem la samarreta de la senyera i serà una samarreta més".