El Manchester City de Pep Guardiola no passa de l'empat contra el Newcastle UnitedSt. James' Park (1-1) i ofereix el lideratge de la Premier League. Un fantàstic gol de Josko Gvardiol al primer temps ha estat contrarestat per un penal transformat per Anthony Gordon ja a la segona part.

Josko Gvardiol fa màgia a Newcastle

El primer partit del Manchester City sense Rodri Hernández, lesionat de gravetat, i el primer partit que ha deixat moments de total decepció. Els de Guardiola, com també el Newcastle, han fet evident la falta de precisió sobre la gespa. Passades a destemps, sense saber-se posicionar i amb errades poc habituals en futbolistes de primer nivell. I ha costat molt que els dos equips acabessin d'afinar.

Aparicions amb poc perill d'Erling Haaland i sense trobar la porteria rival amb facilitat. I destacat el paper de Jack Grealish, el més actiu i el més insistent dels de Manchester. Però és que al City li faltava una mica per poder aconseguir el gol. Ilkay Gündogan ha estat poc fi tot i tenir un paper de protagonista. I qui sí ha demostrat la seva vessant més golejadora ha estat Gvardiol, un defensa amb esperit de davanter brasiler, fent màgia dins l'àrea per fer el primer gol del partit al minut 35 (1-0).

Sandro Tonali Josko Gvardiol Newcastle Manchester City / Foto: EFE
Josko Gvardiol fent la rematada del gol / Foto: EFE

Anthony Gordon empata i desespera el Manchester City

Tot i això, ni el Manchester City ni el Newcastle han sabut dominar el partit ni al final de la primera part ni a l'inici del segon temps. Val a dir que Anthony Gordon, el referent ofensiu dels magpies, ha estat qui s'ha inventat el gol de l'empat. Al minut 58, carrera a l'espai per plantar-se davant del porter Ederson, el brasiler li fa penal i Gordon no ha fallat des dels onze metres (1-1).

Un partit que ha anat a més perquè els dos equips han buscat amb insistència el segon gol. Ederson ha continuat arriscant i el Newcastle podria haver confirmat la remuntada. Però el City també ha tingut bastantes oportunitats per fer el seu segon gol, aprofitant els riscos que prenia l'equip del nord d'Anglaterra. El gol, però, s'ha resistit. Ni amb l'entrada de Savinho, Jérémy Doku i Phil Foden ha arribat el tan desitjat gol.

Un segon empat consecutiu del City que en el més probable dels casos acabarà perdent el lideratge de la Premier League aquesta jornada. Els de Pep Guardiola, que han trobat molt a faltar el timoner Rodri, han de trobar solucions d'urgència i no fallar aquesta propera setmana contra l'Slovan Bratislava a la Champions League.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!