El Manchester City de Pep Guardiola s'ha quedat sense opcions d'emportar-se l'històric pòquer de títols al qual aspirava en caure en les semifinals de la FA Cup contra el Chelsea de Thomas Tuchel, que ha arribat al tram final de la temporada en un estat de forma esplèndid. Els blues s'han imposat per 1-0, gràcies a un gol de Ziyech.

La mala notícia, a més, no només ha estat la derrota, ja que Kevin de Bruyne, la gran estrella del Manchester City, s'ha hagut de retirar per unes molèsties físiques al turmell dret i en aquests moments la seva presència a les semifinals de la Champions League contra el PSG és tota una incògnita.

Una primera part avorrida i amb poques ocasions

A un Wembley buit i sense encant, la primera part ha estat molt avorrida, amb un futbol lent i pla i amb escasses ocasions de gol, més enllà d'una volea mal executada per Ben Chilwell, un tret desviat de Reece James i alguna parada sense massa importància de Kepa Arrizabalaga. L'encontre dormisquejava amb dos equips que no volien despistar-se massa ràpid i conscients que a més dels 90 minuts inicials hi podria haver-hi pròrroga.
I és que ambdós equips arribaven al partit cansats després de l'esforç d'aquesta setmana a la Champions League, un fet que ha marcat el duel.

Manchester City Chelsea De Bruyne EFE

De Bruyne s'ha lesionat el turmell dret / EFE

Lesió de De Bruyne i gol de Ziyech

La segona meitat ha començat amb la clatellada de la lesió de De Bruyne, que s'ha torçat el turmell i ha hagut d'abandonar el terreny de joc. I gairebé sense temps per assimilar el cop ha arribat l'1-0, obra de Ziyech, que ha aprofitat un error escandalós d'Steffen, el porter suplent del Manchester City, per obrir el marcador. I tot seguit Ziyech ha pogut marcar el segon, però ha fallat sol davant del porter citizen.

A partir d'aquell moment, el Chelsea s'ha tancat enrere, fent gala de la seva enorme fortalesa defensiva. Això ha provocat que el City s'embussés als tres quarts del camp, fins al punt de poder generar perill només a pilota aturada.

Manchester City Chelsea Ziyech Wener Europa Press

Ziyech i Werner, celebrant el gol del Chelsea / Europa Press

Al final, el marcador no s'ha mogut més i el Chelsea ha aconseguit el bitllet per a la gran final. Amb la Premier League molt encarrilada i la final de la Copa de la Lliga a l'horitzó, a Guardiola li toca ja preparar a consciència les semifinals de la Champions contra el PSG. El que encara no sap és si podrà fer-ho comptant amb De Bruyne.

Imatge principal: Pep Guardiola, durant el partit de la FA Cup entre el Manchester City i el Chelsea / Europa Press