5 anys. Aquest és el temps que portava el Manchester City de Pep Guardiola sense guanyar la Community Shield, el títol que dona el tret de soritda a la temporada futbolística a Anglaterra i que enfronta el campió de la Premier League contra el de la FA Cup. Després de perdre les 3 últimes finals, el City s'ha tret l'espina aquest dissabte, en imposar-se al Manchester United, el seu gran rival ciutadà, en la tanda de penals, després que el partit ha acabat amb 1-1 al marcador.

El partit ha estat espès, amb alineacions molt alternatives, pròpies de la pretemporada, i un ritme de joc lent, sobretot si es compara a com de vertiginosos acostumen a ser els enfrontaments a Anglaterra. Tot s'ha decidit en el tram final. Garnacho ha colpejat primer, en el minut 82, però en el 87' Bernardo Silva ha enviat la final als penals, ja que en la Community Shield no hi ha pròrroga. I des dels 11 metres s'han imposat els de Guardiola, que acumula ja 18 títols com a entrenador del Manchester City.

Partit de ritme lent i amb poques ocasions

Pep Guardiola ha apostat per una alineació híbrida, amb joves promeses com Ric Lewis, O'Reilly, McAtee i Bobb, al costat de titulars del nivell de Ruben Dias, Gvardiol o Haaland. Ten Hag, per la seva part, ha apostat per un 11 més titular, tot i que encara sense cap dels nous fitxatges.

I des del xiulet inicial s'ha vist que el partit no anava a ser frenètic. La primera ocasió ha estat per al Manchester City, en una rematada de McAtee que s'ha estavellat al pal. La resposta del United l'ha liderat Diallo, amb un gran centre que ha desaprofitat Rashford. Les ocasions només han estat un oasi en un partit que continuava sent més propi de la pretemporada que de la competició oficial.

Un final frenètic i tanda de penals 'sky blue'

En la segona part s'ha mantingut la dinàmica, sense que cap dels dos equips volguessin assumir més riscos dels necessaris, buscant el gol amb algun xut llunyà. L'ocasió més clara ha estat per a Rashford, que ha enviat un gran passada de Garnacho al pal. L'ocasió ha donat aire al Manchester United, que amb un pla de sortir al contraatac ha anat posant en un compromís un Manchester City cada vegada més cansat. I ha estat així com ha arribat el 0-1, un contraatac perfecte que ha completat Garnacho amb un xut ajustat.

Semblava que el trofeu anava a ser per al Manchester United, però el City s'ha reactivat i només 5 minuts després, després d'una gran acció individual de Bobb, ha empatat, en una gran rematada de Bernardo Silva. La final se n'ha anat als penals, en els quals l'United s'ha tornat a posar per davant, en parar Onana el llançament de Bernardo Silva. Ederson, tanmateix, ha fet el mateix davant de Jadon Sancho i la tanda ha seguit, fins que Evans ha enviat el seu llançament als núvols. El Manchester City comença la temporada de la millor forma possible, amb un títol, una Community Shield que no guanyava des del 2019.