El Manchester United ha aconseguit aquest dissabte la sorpresa en imposar-se al Manchester City a la gran final de la FA Cup, per 1-2, un partit que s'ha decidit en la primera meitat, a dues accions aïllades que els red devils no han desaprofitat per posar-se 0-2.

A partir d'allà, la final s'ha convertit en un partit frustrant per al Manchester City, un atac constant que ha xocat una vegada i una altra amb una defensa molt centrada que no ha donat opcions. En la pitjor temporada del Manchester United des de la creació de la Premier League, els red devils han donat un cop d'efecte, amb la consegüent classificació per a l'Europa League.

Pep Guardiola Ten Hag Europa Press
Pep Guardiola, al costat de Ten Hag, a la final de la FA Cup / Foto: Europa Press

Dues urpades del Manchester United

El partit ha començat amb l'escenari esperat. El Manchester City s'ha fet l'amo de la pilota, mentre que el Manchester United esperava enrere, per intentar aprofitar qualsevol contraatac o error citizen per sortir al contraatac. Els de Pep Guardiola han dominat, encara que han tingut problemes per generar perill. El United, en canvi, ha colpejat en la primera ocasió que ha tingut. El gol ha arribat en un error dantesc de Gvardiol, un regal que Garnacho ha aprofitat per obrir el marcador.

El 0-1 ha deixat tocat el Manchester City, que ha intentat reaccionar amb algun tret llunyà. El United, en canvi, ha continuat aprofitant els espais per posar en problemes els de Guardiola. En el minut 37, Rashford ha vist com li anul·laven un gol, per un fora de joc de mil·limètric, però just després, en una triangulació frenètica del Manchester United, ha arribat el 0-2, de Mainoo.

Manchester City Europa Press
Els jugadors del Manchester City, protestant una decisió de l'àrbitre / Foto: Europa Press

El City xoca contra el mur vermell de Ten Hag

El segon temps ha recordardo, i molt, al Manchester City-Real Madrid de la Champions League. Pep Guardiola ha posat al terreny de joc Doku i el Manchester United s'ha tancat dins de la seva àrea. El City ha tancat els red devils i les ocasions han començat a arribar. En el minut 54, Haaland s'ha trobat el travesser i en el 59' ha estat el torn de Kyle Walker, amb un tret teledirigit que s'ha trobat amb un Onana espectacular. I encara més clara ha estat la següent, quan Julián Álvarez s'ha quedat sol davant d'Onana. L'argentí, tanmateix, ha disparat massa creuat (63').

En el tram final del partit s'ha mantingut la tònica, amb el Manchester City, frustrat davant del mur vermell de Ten Hag, depenent massa de les accions individuals de Doku. El belga, de fet, ha estat el que ha trencat el sistema ultradefensiu del United, amb un tret al primer pal que Onana, desafortunat, no ha pogut desviar (86). En el descompte, el City ho ha intentat tot, però no ha pogut portar la final a la pròrroga.