Martin Braithwaite torna a estar al centre d'atenció de l'actualitat de l'RCD Espanyol. Quasi tres mesos més tard de la surrealista i polèmica sortida que va tenir del club perico, l'actual futbolista del Gremio ha tornat a Espanya per recollir el premi a màxim golejador de la Segona Divisió que MARCA li ha entregat aquest passat dilluns. El davanter danès ha volgut aprofitar l'oportunitat per remarcar la gran estima que encara té per l'entitat blanc-i-blava, postulant-se de nou com una possibilitat real per ser un futur inversor del club.
Martin Braithwaite, de pitxitxi amb l'Espanyol a possible inversor
I és que tot i tenir un passat al Barça i haver marxat per la porta de darrere, la relació entre Martin Braithwaite i l'Espanyol continua sent molt estreta. El davanter nòrdic culpa l'actual directiva blanc-i-blava de la seva sortida del club, i en l'horitzó encara està la possibilitat que esdevingui un dels nous inversors. Així ho explica el mateix Braithwaite en la seva arribada a Madrid: "Continuo mirant els partits, l'Espanyol sempre estarà al meu cor. He tingut una relació especial amb ell i amb l'afició, és un club especial per a mi".
🥰 La entrega más familiar: son sus padres los que le dan a Martin Braithwaite el Premio Pichichi de Segunda #PremiosMarca2024 pic.twitter.com/zd6S4gNB1a
— MARCA (@marca) November 11, 2024
No ha volgut parlar de la possibilitat de poder esdevenir el nou propietari de l'Espanyol, però segons ha informat el programa 'Tiempo del Espanyol' de la COPE, ja hauria tingut alguna reunió amb alguns inversos a Boston per valorar la compra del club a curt termini. Una operació d'aquestes dimensions necessita una llarga gestió, però la dilatada experiència empresarial de Braithwaite, que posseeix un patrimoni valorat en 300 milions d'euros, el col·loca com una opció més que real.
El 'salvavides' d'una situació esportiva i econòmica límit
I tot i que seria una aposta arriscada, la realitat és que gran part de l'afició blanc-i-blava estaria encantada de poder veure aquesta operació. Sota el mandat del grup Rastar, que té el 99,6% de les accions del club, l'Espanyol es troba en una situació límit, tant a escala econòmica com esportiva. L'estiu passat va assolir un ascens balsàmic a Primera Divisió, però malgrat això va ser l'únic club de les cinc grans lligues que no va invertir cap euro en fitxatges: totes les incorporacions van arribar a cost zero o en forma de cessió.
Això demostra que l'Espanyol es troba a l'UCI, amb un objectiu clar: aguantar la categoria un any més. L'arribada del fons liderat per Braithwaite podria suposar un canvi en la gestió d'un club que durant els últims anys ha deixat molts dubtes.