El Reial Madrid va haver de patir, un dia més, per a superar el seu rival a LaLiga EA Sports. Malgrat el 0-2 final, la Reial Societat va tenir moltes ocasions molt clares per a perforar la porteria de Courtois, però els va faltar encert. A l'altra àrea, en canvi, el conjunt blanc va ser molt més efectiu, traient dos penals que van acabar sentenciant el partit i col·locant els madridistes als talons del Barça, a falta que jugui a Montilivi aquesta tarda

Com en tot partit igualat, mai pot faltar la polèmica, i en aquesta ocasió la vam viure per diferents costats. Quan semblava que el penal d'Aramburu a Vinicius anava a ser l'únic moment polèmic del match, al minut 88 l'àrbitre Martínez Munuera va tornar a agafar protagonisme. Aquesta, però, no la vam veure fins que es va publicar l'acta del partit un cop finalitzats els 90 minuts.

El Reial Madrid celebra un gol contra la Reial Societat / Foto: EFE

Els recullpilotes de la Reial Societat, protagonistes

A l'apartat "altres observacions i ampliacions de les anteriors", l'àrbitre valencià va anotar que "al minut 88 s'han retirat tots els recullpilotes dels voltants del terreny de joc per un ús inadequat de les pilotes". Aquesta petita anècdota podria convertir-se en molt més, perquè podria portar conseqüències pel club local. Segons la normativa disciplinària, aquesta actitud es podria considerar greu, perquè va alterar l'ordre del partit amb llançaments de pilota innecessaris.

L'article 107 amb relació a l'alteració de l'ordre estipula que "quan el llançament de pilota sigui realitzat pel delegat de camp o algun dels recullpilotes, a més de la imposició al club de la sanció o sancions explicades en el primer epígraf del present article, la infracció serà considerada com una actuació no correcta del delegat de camp i suposarà la seva expulsió directa del terreny de joc, amb una sanció mínima de 3 partits de suspensió".

Fede Valverde, durant el Reial Madrid - Reial Societat / Foto: EFE
Fede Valverde i Sadiq Umar, durant el Reial Madrid - Reial Societat / Foto: EFE

Cal saber l'opinió final

Ara falta saber si la redacció de l'acta considera que hi ha una actuació inadequada del delegat de camp del club donostiarra Xabier Eleizegui i li implica la sanció corresponent. Malgrat no ser un fet massa comú, no és el primer cop que ha succeït. Ja hem vist aquesta mateixa situació en altres partits tant de primera com de segona divisió.

A més, a l'acta del partit també es van recollir les targetes grogues a Sadiq (que en més d'una ocasió es va jugar la segona i expulsió), Aramburu, Pachecho i Modric per diverses faltes, i l'amonestació a Barrenetxea per protestar una de les decisions de l'àrbitre sense ser el capità de l'equip. A part d'aquests fets, no hi va haver cap altre incident al llarg dels 90 minuts. També cal dir que els mitjans afins al Madrid han estat tota la setmana pressionant l'àrbitre valencià, a qui consideren que sempre perjudica el club blanc.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!