El Reial Madrid ha hagut de patir per endur-se els 3 punts de Vigo, però ha aconseguit l'objectiu i arribarà al Clàssic de dissabte amb bones sensacions, sobretot perquè les seves dues grans estrelles, Mbappé i Vinícius, estan en bona forma, a més d'haver recuperat Courtois, que ha tornat a ser fonamental. Els blancs han patit, però s'han emportat els 3 punts, per seguir amb la persecució el Barça, al que reben dissabte que ve.

Carlo Ancelotti no li ha donat descans a cap titular, conscient que Balaídos en un estadi molt complicat. L'única novetat, a més del retorn de Courtois, ha estat l'entrada de Camavinga per Rodrygo, per enfortir el centre del camp, el que ha deixat a Mbappé i a Vinícius com a dupla ofensiva, amb Bellingham per darrere. La resta de l'equip l'han completat Lucas Vázquez, Militao, Rüdiger i Mendy en la defensa i Tchouaméni i Fede Valverde en el centre del camp.

Mbappé Reial Madrid EFE
Mbappé ha aconseguit el 0-1 en el Celta|Cèltic-Reial Madrid / Foto: EFE

Mbappé, golàs per calmar un Celta intens

El Celta ha començat millor el partit, amb molta intensitat, amb l'objectiu d'asfixiar la sortida de pilota del Reial Madrid. En el minut 7, Swedberg ja ha tingut la primera gran ocasió, però s'ha trobat amb un Courtois que no ha tardat a demostrar que ha tornat de la lesió en un estat de forma excepcional. L'ocasió ha donat força al Celta, que ha continuat pressionant i atacant. El Reial Madrid, per la seva part, s'ha mantingut tranquil, esperant que baixés el ritme del rival per apropar-se a Guaita. I així ha estat. En el minut 20, una errada del Celta a la sortida de pilota ha acabat amb la pilota a peus de Mbappé, que ha aixecat el cap i ha disparat l'escaire. Golàs del francès.

El 0-1 ha afectat el Celta, que durant uns minuts s'ha quedat grogui, sense idees per continuar atacant amb perill. En una errada del Reial Madrid ha començat Borja Iglesias, encara que el gol ha estat anul·lat per fora de joc, molt clar. En el tram final de la primera meitat, el Reial Madrid ha posat una marxa més i Vinícius ha pogut marcar el 0-2, però el seu xut ha sortit alt.

Vinícius Reial Madrid EFE
Vinícius, ballant després de marcar l'1-2 / Foto: EFE

Vinícius respon l'empat d'Swedberg

Tot just començar la segona meitat, Bellingham ha vorejat el gol, després d'una gran conducció, encara que ha disparat creuat. I tot seguit ha arribat l'empat, en un excel·lent centre de Mingueza que Swedberg ha rematat al fons de la porteria amb el cap (50). Amb l'1-1, el partit ha embogit. El Celta ha crescut, mentre que el Reial Madrid ha aprofitat els espais per generar perill. En el minut 53, Vinícius ha marcat l'1-2, encara que el gol ha estat anul·lat per fora de joc de Mbappé a l'acció prèvia. Els blancs, tanmateix, han anat creixent, apropant-se a Guaita, fins que en el minut 65 ha arribat l'1-2, en una gran assistència de Modric a Vinícius que el brasiler ha desaprofitat.

Amb el gol, el Celta encara n'ha accelerat més, conscient que ja no tenia res a perdre. En el minut 70, Courtois ha evitat el 2-2, de Bamba, i just després ho ha intentat Mingueza, amb un obús que ha sortit fora. L'ocasió més clara dels gallecs ha arribat en el descompte, quan Douvikas, sol, ha rematat fora un centre ras.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!