El Nàstic de Tarragona no jugarà la temporada que ve a la Lliga Hypermotion després d'encaixar un duríssim cop, un final molt cruel contra el Màlaga, un gol a l'última acció de la pròrroga, d'Antonio Cordero, que ha convertit una remuntada èpica, històrica, en un moment tràgic. Ben entrada la segona meitat del partit, les sensacions no podien ser pitjors. El Nàstic necessitava remuntar el 2-1 de l'anada i no trobava espais, a la qual cosa s'ha afegit l'expulsió de Nacho González. Amb 10 jugadors i només 25 minuts al davant, semblava que el Màlaga no tindria problemes per aguantar el resultat, però ha aparegut Alan Godoy per canviar-ho tot, un gol de cap que ha enviat el partit a la pròrroga.

La millor temporada del Nàstic li donava avantatge en la mitja hora afegida, ja que el conjunt català necessitava aguantar l'1-0 per ascendir, però tot just començar la pròrroga ha arribat el 2-0, en un centre teledirigit de Pol Domingo que Gorka Santamaría, amb una rematada d'autèntic killer, ha transformat en el 2-0. El Màlaga ha retallat distàncies just en l'inici de la segona part de la pròrroga, però el Nàstic ha aguantat el resultat. I en el minut 124, a l'última acció de l'eliminatòria, ha arribat el 2-2 que li donava l'ascens al Màlaga.

Un Nàstic nerviós cau en la trampa del Màlaga

El Nàstic ha iniciat el partit amb l'objectiu de donar-lo ritme al joc, que passessin coses, mentre que el Màlaga, amb el resultat a favor, ha buscat al contrari, que es jugués el menys possible, amb faltes, interrupcions i pèrdues de temps. En aquestes circumstàncies, les accions a pilota aturada eren autèntics tresors que el Nástic ha intentat esprémer tot el que ha pogut. En el minut 5, el conjunt català ha pogut marcar en una falta lateral que Trigueros ha rematat, amb el cap, per sobre del travesser. L'ocasió ha estat només un miratge, ja que el Màlaga ha aconseguit imposar la seva estratègia i els minuts han anat caient sense que passés res. I és que la següent oportunitat del Nàstic de Tarragona no ha arribat fins al minut 21, en una acció aïllada, un centre d'Andy des de la banda dreta que Pablo Fernández ha deixat passar per a David Concha, que no ha arribat a temps a rematar la pilota. El partit estava enfangat, sense combinacions, la qual cosa ha provocat que el Nàstic perdés els nervis, caient en la trampa del Màlaga, fins al punt que la següent acció de perill s'ha produït just abans del descans, una rosca teledirigida de Joan Oriol que ha sortit fora, per molt poc.

Una remuntada èpica i final tràgic

El Nàstic ha començat molt millor la segona meitat, més ficat en el partit, aconseguint embastar accions llargues, canviant el joc d'una banda a una altra, per intentar trencar una defensa del Màlaga molt ben situada. Feia la sensació que el gol acabaria arribant, ja que la sensació de perill era cada vegada major, encara que tot ha canviat en el minut 62, quan Nacho González ha vist la segona targeta groga, per una falta sobre Ferreiro. L'amonestació ha estat molt rigorosa i ha canviat el panorama, ja que el Màlaga s'ha vist amb un jugador més per aguantar amb més solvència l'última mitja hora d'eliminatòria.

En aquestes circumstàncies, al Nàstic no li ha quedat més remei que atacar a la desesperada, penjant pilotes. En el minut 70, Gorka ha estat a punt de marcar, en un xut que ha fet fora un defensa. I a la següent acció ha arribat el premi, en una rematada de cap d'Alan Godoy (71'). El gol l'ha canviat tot, ja que el Nàstic s'ha tancat en la seva àrea, mentre que el Màlaga se n'ha anat a l'atac. Els andalusos, tanmateix, no han generat perill i la final se n'ha anat a la pròrroga. I en el temps afegit no podia començar millor, amb el 2-0, en una rematada espectacular de Gorka Santamaría després d'un gran centre de Pol Domingo (94'). Quedava molt temps, però el gol ha enfonsat el Màlaga i ha donat ales al Nàstic, que ha aguantat bé la resta de la primera part. Els nervis, tanmateix, han tornat en l'inici de la segona meitat, quan Dioni ha marcat el 2-1. Ha tocat patir, però el Nàstic ha aconseguit aguantar el 2-1 fins a l'últim sospir, quan Antonio Cordero ha convertit la festa en un funeral.