El Barça Atlètic va començar dissabte passat el seu camí cap a Segona Divisió. Després de classificar-se per als play-offs d'ascens en l'última jornada de la fase regular, el conjunt dirigit per Rafa Márquez ha estat aparellat amb el Reial Madrid Castilla. I de moment, el partit d'anada ha començat amb un somriure per als barcelonins. Perquè en un Johan Cruyff vestit d'etiqueta, els locals van aconseguir derrotar a l'equip dirigit per Raúl González Blanco amb un contundent 4-2.

Luismi Cruz decanta el primer assalt...

El partit va ser de molta tensió. El Reial Madrid, a través de les botes de Nico Paz, un dels futbolistes més prometedors de la Fàbrica, es va avançar al marcador durant els primers minuts. Tanmateix, abans del descans, el Barça Atlètic va trobar dues dianes que li van permetre anar-se'n als vestidors manant en l'electrònic. Però després de la represa, la pluja de gols no es va aturar. Qui primer va colpejar va tornar a ser el conjunt merengue, que va igualar a dos el partit amb un penal dubtós.

Gol barça atletic Reial Madrid Castella / Foto: @FCBarcelonaB
El Barça Atlètic celebrant el primer gol del partit / Foto: @FCBarcelonaB

I quan tot semblava evocat a l'empat, va aparèixer la màgia de Luismi Cruz. En menys de cinc minuts, el futbolista andalús, amb dues jugades maradonianas, va aconseguir regalar-li al Barça Atlètic una victòria que haurà de ser confirmada dissabte vinent en el partit de tornada, que es disputarà a Valdebebas. De moment, el més difícil ja està fet. I en gran part és gràcies al talent d'un futbolista que ja s'ha convertit en un dels homes importants en els esquemes de Rafa Márquez

... però el seu futur està en l'aire

Luismi Cruz és un futbolista molt hàbil amb la pilota als peus que, tant des de la posició d'extrem dret com la d'interior, és capaç de marcar diferències amb el seu xut i els seus fantàstics últims passos. En situacions normals, el jugador nascut al Puerto de Santa María hauria de ser una peça fonamental per al futur més immediat del Barça Atlètic. Ara bé, la situació contractual del '20' del filial barcelonista és complicada, i això podria truncar el seu futur a la capital catalana.

Luismi Cruz celebrant un gol amb el Barça Atlètic contra el Reial Madrid Castella / Foto: FC Barcelona

Perquè encara que el jugador tingui intenció de quedar-se més anys vestint la samarreta blaugrana, la realitat és que la decisió final la tindrà Joan Laporta. El president culer haurà de decidir si executar la clàusula de compra, que ronda els tres milions d'euros, o desprendre's del talent del migcampista andalús. I és que Luismi, propietat del Sevilla, està actualment jugant en el Barça Atlètic com cedit. Tres milions d'euros són els que el separen de convertir-se en futbolista culer a tots els efectes. La decisió serà de Laporta, i encara no hi ha res decisiu.