Ahir es va donar el tret de sortida de la temporada 2024-25 de Laliga, i el primer partit va tenir un protagonista ben conegut a Barcelona. L'Athletic Club - Getafe va ser un enfrontament molt interessant per diversos motius, però n'hi havia un amb més pes: Nico Williams. Hores abans, s'especulava sobre si jugaria o no i què significarien els seus minuts de joc.

L'extrem esquerre va començar des de la banqueta davant la preocupació de l'afició. Això volia dir que Valverde ja no comptava amb ell per la temporada? Per què no juga el jugador més determinant de l'equip? A la primera meitat, però, l'equip no el va trobar a faltar. Bon joc i 1-0 al descans per situar-se com els primers líders provisionals de Laliga. Quan, al minut 63, un gol d'Uche igualava el marcador, l'entrenador basc va decidir que era el moment de treure les solucions. Al minut 71 entrava al terreny de joc el gran protagonista de la nit

Nico Williams contra el Getafe / Foto: EFE

Ovació dempeus de San Mamés

La presència de Williams va canviar lleugerament el ritme del partit. En els 20 minuts que va disputar va ser el jugador més vertical i atractiu de veure. Dos llançaments des de lluny van obligar al porter del Getafe a enviar la pilota a córner. Malgrat no ser capaç de moure el marcador, el públic es va desfer en aplaudiments i eufòria amb cada pilota que tocava. Quan falten dues setmanes per tancar el mercat de fitxatges, encara no se sap on jugarà aquesta temporada, però l'afició ja ha deixat clar el que vol.

Hores abans del partit, en roda de premsa, Ernesto Valverde va posar una mica més de llenya al foc assegurant que "el mercat està obert fins al dia 30". L'entrenador va expressar que la continuïtat de Nico seria molt bona pel club i que el jugador està content on està, però va deixar anar que "encara hi ha temps perquè nosaltres i altres equips millorin les plantilles", deixant entreveure que la sortida de l'extrem no és impensable

A principis de setmana, Iñigo Lekue va calmar l'afició també en roda de premsa en afirmar que Nico "està molt tranquil, no l'ha desbordat la situació" i afegint que "la decisió que prengui vindrà des de la tranquil·litat i no per l'excés d'informació i pressions sobre el que ha de fer". Amb aquestes declaracions i les de Valverde, el futur de Williams és més incert que mai

Chrisantus Uche, un heroi inesperat

El partit, que semblava plàcid per l'Athletic Club, va acabar tenint un gir sorprenent. I és que l'home que va empatar el partit pel Getafe a la segona part no se l'esperava ningú. A causa dels problemes en la davantera de l'equip madrileny, Bordalás va optar per posar com a punta un mig centre defensiu nigerià de 21 anys que acaba d'arribar al club. Uche, malgrat no haver jugat mai en aquesta posició, va marejar els centrals bascos i va acabar aconseguint el premi del gol. Però aquesta situació és encara més sorprenent veient d'on ve aquest jugador.

Fa tres temporades jugava a Nigèria, però va decidir provar sort a un equip de 3a RFEF, el Moralo. L'any següent, el filial del Ceuta, també de 3a RFEF, el va fitxar per 800 euros. Sí, 800. Pocs partits va disputar amb el filial abans de pujar al primer equip. I, havent jugat només mitja temporada a 1a RFEF, Bordalás es va fixar en el seu físic imponent. Uche va arribar al Getafe per mig milió d'euros i, amb el gol d'ahir, es pot convertir en un dels homes més determinants de l'equip.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!