Noah Lyles és l'home més ràpid de l'actualitat, el nou rei de la velocitat, en imposar-se en la sempre espectacular final dels 100 metres dels Jocs Olímpics. La final ha estat molt emocionant, fins al punt que els atletes han hagut d'esperar per saber qui havia guanyat, ja que Lyles ha marcat el mateix temps que el jamaicà Kishane Thompson, 9,79 segons. El nord-americà s'ha acabat imposant per mitja centèsima, un èxit que l'ha fet embogir, ja que l'atleta és conegut per la seva capacitat per ser un xou man allà on va.

Thompson ha dominat la carrera en tot moment, aprofitant que Lyles, l'especialitat del qual són els 200 metres, ha estat el corredor que pitjor ha sortit, el que ha necessitat més temps de reacció. El nord-americà, tanmateix, ha anat remuntant, fins a arribar a meta empatat amb Thompson, fins a aconseguir imposar-se en el foto finish. El tercer classificat ha estat el nord-americà Fred Kerley, que també ha firmat un gran temps, 9,81.

Lyles, un especialista dels 200 metres reconvertit

Noah Lyles fa poc que competeix als 100 metres. Sempre ha estat un corredor dels 200 metres, disciplina de la qual va ser campió del món en el 2019, en el Mundial de Doha. En els Jocs Olímpics de Tòquio no va aconseguir el resultat esperat, ja que es va haver de conformar amb el bronze, encara que en el Mundial d'Eugene, el 2022, va tornar a emportar-se l'or. A tot això, Lyles va anar sumant medalles d'or en els relleus, en el 4x100, disciplina en la qual acumula 2 Mundials i una segona posició.

A poc a poc, Lyles va anar valorant la possibilitat de competir als 100 metres, en la qual cada vegada aconseguia millors registres. En el Mundial de Budapest de l'any passat, el nord-americà es va emportar l'or, la qual cosa el convertia en un dels grans favorits per a París. I el corredor ha certificat les millors sensacions, enduent-se un or històric i firmant el 4t millor registre en una final dels Jocs Olímpics, només per darrere dels 2 ors de Usain Bolt i d'un registre de Blake. Ha nascut una estrella.

Marcell Jacobs, sense opcions per revalidar el títol

La cara trista de la final dels 100 metres ha estat l'italià Marcell Jacobs, que es presentava a París amb l'objectiu de defensar la medalla d'or que va obtenir a la final de Tòquio. Jacobs ha aconseguit entrar a la final com un dels millors tercers classificats, però en la carrera final no ha tingut opció, a la qual cosa ha afegit una lesió, ja que ha acabat coixejant. També ha quedat capbaix Kishane Thompson, que es veia campió després de liderar tota la carrera.

Fred Kerley, plata a Tòquio, s'ha hagut de conformar amb el bronze, mentre que Andre de Grasse, bronze a Rio de Janeiro i a Tòquio, s'ha quedat fora del podi.