Fa anys que Gerard Piqué demostra que és un futbolista peculiar. Dins del terreny de joc, encara que no estigui passant pel moment més dolç de la seva carrera, ha estat un dels defenses més importants de la història del Barça i del futbol espanyol, mentre que fora d'ell ha demostrat tenir moltes capes a més de la futbolística, destacant per sobre de totes elles la d'empresari i, en alguns casos, la d'emprenedor. Piqué és un apassionat de l'organització de competicions esportives, com va demostrar amb el canvi de format de la Copa Davis de tennis i la Supercopa d'Espanya de futbol. En el segon cas, no obstant això, embolicat amb una polèmica amb Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, que no es podrà tornar a repetir si acaba tirant endavant la nova llei de l'esport.

L'article 47: l'article "anti Piqué"?

Perquè aquest text, que està sent molt polèmic perquè donaria via lliure a Barça, Reial Madrid i Atlético a participar en la Superlliga Europea i compta amb el rebuig de 39 dels 42 clubs de la Lliga de Futbol Professional, inclou un article que impediria que es repetís un acord com que van tancar el central blaugrana i Rubiales per enviar la Supercopa a l'Aràbia Saudita. Es tracta de l'article 47, que resa que "per a l'organització d'aquestes activitats i competicions esportives oficials d'àmbit estatal (les que organitza la RFEF i LaLiga), no es podrà establir relació comercial amb un esportista en actiu susceptible de participar en les mateixes".

Luis Rubiales va donar les seves explicacions després de la filtració de les seves converses telefòniques amb Piqué / Foto: Rodrigo Jiménez / Efe

O el que és el mateix, quan s'aprovi aquesta nova llei de l'esport, que encara s'ha d'aprovar a les Corts Generals en les properes setmanes, els negocis entre Rubiales i Piqué anirien contra la llei. Cal recordar que, el més polèmic d'això va ser que, quan El Confidencial va fer públics els àudios que s'havien intercanviat, es va veure com van pactar les primes per als equips participants i van negociar la quantitat de cada un d'ells, amb el Reial Madrid i el FC Barcelona cobrant més que els altres dos, aprofitant la seva tirada mediàtica.

39 dels 42 clubs professionals s'oposen a aquesta llei

Encara que legalment no hi hagués res reprotxable, doncs Gerard Piqué va actuar com a mitjancer amb la seva empresa Kosmos i entre la Federació Espanyola i SELA, l'empresa pública saudita, molts van defensar que existia un conflicte d'interessos si un jugador que participa en aquesta mateixa competició participa de la creació d'un nou format i del trasllat a un nou país.

Gerard Piqué, amb rostre seriós / Foto: Europa Press

Un país, a més, on la igualtat entre homes i dones brilla per la seva absència. La Federació Espanyola es va omplir la boca argumentant que, precisament, la presència de la Supercopa d'Espanya ajudaria a modernitzar aquesta cultura. En tot cas, sembla que si aquesta nova llei de l'esport veu la llum, i tot apunta que els estaments polítics estan decidits a això, malgrat l'oposició de 39 dels 42 equips del futbol professional espanyol, Piqué haurà d'esperar a retirar-se per seguir participant, com a empresari, al futbol espanyol.