La Superlliga europea torna a escena i amb més força que mai. El Barça, el Reial Madrid i la Juventus, els 3 clubs promotors de la nova competició, han estat treballant els últims mesos a millorar el projecte inicial, fins a aconseguir que els clubs que es van apartar després de donar el sí inicial s'hagin sumat de nou. De fet, algunes fonts apunten que la nova Superlliga no és encara oficial perquè es vol evitar l'error de la primera vegada i s'espera arribar a un acord amb els equips alemanys, ja que amb el Bayern de Munic i el Borussia Dortmund el seu potencial seria encara molt més gran.
"La Superlliga no ha fallat. Segons la meva opinió, el futbol europeu necessita urgentment reformes", ha afirmat aquest dijous Andrea Agnelli, president de la Juventus, durant el Business of Football Summit, un esdeveniment organitzat pel Financial Times i centrat en el futur del negoci del futbol. "La Superlliga és un treball conjunt de 12 clubs, no d'una sola persona. 12 clubs van firmar un contracte de 120 pàgines i 11 d'ells encara segueixen vinculats", ha afegit. Agnelli, que s'ha negat a valorar les desafortunades declaracions de Javier Tebas, ha anat més enllà. "La UEFA és un organisme regulador, monopolista i guardià. Sabien que jo com a president de la Juventus estava treballant en una cosa diferent".
Dues lligues obertes, amb ascensos i descensos
Tal com informa aquest dijous el diari Marca, la nova Superlliga fuig del format inicial, ja que no tindrà membres permanents i la classificació per disputar-la dependrà del resultat obtingut a les lligues domèstiques. Hi haurà, doncs, ascensos i descensos, i dues categories diferents, com si fossin la Champions League i l'Europa League. Els promotors de la Superlliga no pensen assumir les regles de la UEFA, sinó les de la Unió Europea, per la qual cosa es vol implementar un exhaustiu control econòmic dels equips participants.
En tot aquest temps, els equips fundadors de la Superlliga han estat treballant per aconseguir l'adhesió de clubs d'altres països per presentar el projecte més inclusiu possible i, d'aquesta manera, allunyar-se de la idea inicial, quan moltes crítiques van venir perquè feia la sensació que els grans clubs volien formar un club de rics.
Ceferin torna a la càrrega
Veient com el tema de la Superlliga tornava al primer pla mediàtic, i afegint els canvis que en un primer moment van utilitzar els seus contraris per criticar-la, Aleksander Ceferin, president de la UEFA, ha tornat a la càrrega contra els promotors de la Superlliga, que ha acusat d'utilitzar la guerra entre Rússia i Ucraïna. "Primer van aprofitar la pandèmia i ara intenten treure partit d'una guerra. La nostra idea no ha canviat el més mínim", ha afirmat Ceferin en el Football Business Summit organitzat pel Financial Times.
El president de la UEFA no s'ha quedat allà, ja que ha amenaçat tots els equips que participin en la Superlliga de ser expulsats de totes les competicions que organitza la UEFA. "Parlar sobre la Superlliga no és parlar sobre futbol. No podem impedir que alguns clubs europeus juguin la seva competició, però a cap d'ells no se li permetria tornar a la UEFA ni disputar els seus tornejos".