El Mundial de MotoGP està en plena ebullició després d'uns últims caps de setmana de competició totalment inesperats. I tal com està a dia d'avui la classificació de la categoria reina hi ha dos clars aspirants al títol com són Pecco Bagnaia i Jorge Martín, però Marc Márquez també es vol afegir a la festa. El pilot català, el gran animador de les últimes curses, ara sí es planteja lluitar pel campionat.

La millora de Marc Márquez

El pilot de Cervera, de l'equip Gresini Racing, va dominar a plaer les curses del Gran Premi de l'Aragó i va ser el gran beneficiat de la jornada de diumenge al Gran Premi de San Marino. Dues curses amb victòries consecutives i més d'una cinquantena de punts aconseguits. Però és que Jorge Martín i Pecco Bagnaia van fallar i es van deixar punts.

Per això es parla de remuntada de Marc Márquez, que ha superat Enea Bastianini a la classificació. I ara el pilot català està a 46 punts de Bagnaia i a 53 del líder Martín. Bastianini, que està 9 punts per darrere de Márquez, no entra en els plans de campionat per la seva falta de regularitat a les posicions de podi.

Marc Márquez Gresini Racing / Foto: EFE
Marc Márquez celebrant la victòria al Gran Premi de San Marino / Foto: EFE

Qui guanyaria el Mundial de MotoGP 2024?

I si parlem del que queda a la temporada de MotoGP tot són incògnites. Són un total de 7 carreres les que queden per disputar-se, i amb un molt bon ritme de Marc Márquez. I si es miren les últimes curses que s'han corregut aquest 2024, el pilot català entraria dins d'aquesta pugna pel títol. Bagnaia i Martín hauran de millorar.

Ara bé, mirant els resultats aconseguits en les últimes curses disputades a cadascun dels Grans Premis restants i els punts aconseguits, el pilot victoriós seria Bagnaia, aconseguint el tricampionat a MotoGP. L'italià de l'equip Ducati Lenovo Team va fer un grandíssim final de temporada al 2023 i va guanyar moltes de les curses que encara estan per arribar aquest 2024. Martín, que va anar a menys, es quedaria a prop de Bagnaia, però perdria el campionat.

Pecco Bagnaia Marc Márquez / Foto: Europa Press
Pecco Bagnaia i Marc Márquez saludant-se / Foto: Europa Press

I si mirem Marc Márquez seria el pitjor de tots. Però en el seu cas no podem fer cas als números de l'any passat, ja que aleshores corria amb una moto Honda molt inferior a la Ducati actual. I per això s'espera que sumi molts més punts que al final de curs del 2023. Per començar, el primer gran repte serà repetir cursa al circuit de Misano (aquesta temporada es disputen les curses de San Marino i d'Emília-Romanya) la setmana vinent després de la cancel·lació del Gran Premi de l'Índia. Serà la repetició de la cursa en territori de San Marino, que va acabar amb un gran regust per a Marc Márquez.