L'Espanyol perd contra l'Osasuna (1-0) després d'un decebedor partit en el qual no ha merescut ni un punt. Una derrota contra un rival directe a la Lliga Santander que fa molt mal pel resultat, però també per la falta de competitivitat del conjunt blanc-i-blau.

Ningú vol jugar: ni l'Espanyol ni l'Osasuna

Duel complicat a El Sadar. L'Espanyol, que volia seguir amb un mes d'octubre sense derrotes, ha buscat sorprendre un Osasuna millor classificat a la taula. Però si els espectadors navarresos i els catalans presents a Pamplona esperaven espectacle, precisament no n'han trobat en aquest partit.

Dos rivals de la zona mitja de la classificació que s'han dedicat a fer-li la vida impossible al seu adversari i buscar la victòria amb alguna jugada aïllada. El pla de l'Espanyol i el de l'Osasuna, similar, ha provocat que no hi hagués cap equip dominador. Per tant, partit molt obert i sense gaires al·licients futbolístics. Ni Martin Braithwaite ni Joselu Mato, els dos referents blanc-i-blaus, han pogut fer mal.

Martin Braithwaite Nacho Vidal Osasuna Espanyol / Foto: EFE
Martin Braithwaite disputant una possessió / Foto: EFE

Al minut 13, la primera acció destacada, amb una topada en la qual el central navarrès Unai Garcia ha hagut de rebre alguns punts de sutura després de patir un trau al cap. Una lesió, finalment recuperada, que ha marcat la tònica del partit. Topades, futbolistes a terra queixant-se de faltes i agressions, i mica en mica el duel s'ha anat escalfant.

Però a banda de les interrupcions constants, ja que s'han gaudit de més jugades aturades per futbolistes dolguts sobre la gespa que d'ocasions, han aparegut alguns noms destacats. Ez Abde, l'extrem marroquí del Barça cedit a l'Osasuna, ha estat qui ha generat més perill quan ha tingut la pilota als peus. Aleix Garcia ha marcat per part de l'Espanyol abans de la mitja hora, però el gol ha estat ben anul·lat per fora de joc. I just abans del descans, la millor ocasió de l'Espanyol, de Leandro Cabrera, amb un cop de cap que ha obligat el porter Aitor Fernández a lluir-se.

Ez Abde Fernando Calero Osasuna Espanyol / Foto: EFE
Ez Abde controlant la pilota / Foto: EFE

La por sentencia l'Espanyol

Però si a la primera meitat ningú ha semblat voler jugar a futbol, a l'inici de la segona el protagonista ha estat el conjunt local. I, sobretot, el gran nom a seguir ha tornat a ser  Abde. L'extrem de l'Osasuna ha fet el que ha volgut amb la defensa perica i, fins i tot, s'ha atrevit a fer una centrada de rabona i controls de fantasia. Però el xou dels navarresos s'ha completat al minut 55 després d'un córner servit molt ràpid, sorprenent l'Espanyol, i amb gol de cap d'Ante Budimir.

Aquest Espanyol atemorit en un primer quart d'hora de segon temps molt dolent, mica en mica ha fet un pas endavant. Però quan més havien d'aparèixer els davanters pericos, han demostrat les seves imprecisions. I això ho ha seguit aprofitant Abde per seguir espantant i obligant el porter Benjamin Lecomte a convertir-se en el millor jugador blanc-i-blau.

Osasuna celebracion gol
Els jugadors de l'Osasuna celebrant el gol contra l'Espanyol / Foto: EFE

L'Espanyol, però, tot i els intents d'última hora després del canvi d'Abde, ha seguit fallant les poques oportunitats d'empatar que han arribat en el tram final. I s'ha confirmat una derrota molt dolorosa, la primera d'aquest mes d'octubre, contra un Osasuna que és un rival directe a la Lliga.