El Reial Oviedo ha explicat en un comunicat que el seu vot en contra a LaLiga Impulso en l'Assemblea General no ha estat per "el concepte general" sinó per "la forma en què ha planejat i executat l'operació", però medita acceptar els diners que li corresponen. "L'entitat no està en desacord amb el concepte general, sinó amb la forma en què s'ha planejat i executat l'operació. El vot en contra es produeix per les següents consideracions", va precisar el club.
Perjudicat competitivament
En primer lloc, "per entendre que era necessari realitzar una licitació oberta i transparent, amb la qual es podria haver aconseguit un acord més beneficiós per a tots els clubs", apunta, mentre aclareix que "aquesta transparència, també la consideràvem necessària en els criteris de repartiment, ja que aclariria els motius pels quals segons aquesta distribució el Reial Oviedo resulta perjudicat competitivament respecte a la resta dels equips de la mateixa categoria".
Finalment, l'equip conclou que "l'entitat analitza amb deteniment i acuradament l'apartat financer per prendre la decisió d'acceptar o no participar en l'acord. L'important desavantatge competitiu que suposaria rebutjar els fons corresponents a la nostra entitat ens fa necessària una profunda reflexió de les conseqüències presents i futures sobre això", conclou l'equip.
4 clubs en contra
Ahir el projecte LaLiga Impulso, que inclou l'acord amb el fons internacional CVC, va ser aprovat aquest dijous per 38 vots a favor i 4 en contra: Reial Madrid, Barcelona i Athletic Club de Bilbao i el Reial Oviedo, que juga a Segona Divisió i al principi no va voler que constés el seu nom. Així ho va informar el president de LaLiga, Javier Tebas, després de l'assemblea general extraordinària.
El fons CVC no negociarà dins del seu 10% amb els drets d'aquells clubs que han votat en contra i aquests no cobraran res dels 2.700 milions d'euros en què s'ha xifrat l'acord. "L'acord és fruit de deu mesos, entre els quals hem viscut la Superlliga i altres conflictes que l'han posat en perill", va dir Tebes, que va criticar "l'altre model de Lliga que defensen els clubs que han votat en contra".
Renunciar a Barça i Madrid
De fet, es va haver de dur a terme una modificació d'última hora atesa la forta oposició dels grans clubs del futbol espanyol, amb el Barça i Madrid amenaçant de denunciar a Tebes i al fons d'inversió, però sembla que també han salvat aquest escull. Finalment, CVC ha acceptat no negociar dins del seu 10% dels drets audiovisuals dels clubs que van votar en contra, a canvi de no donar per perdut l'acord.
En origen, CVC Capital Partners va exigir el suport dels dos grans clubs de LaLiga per tirar endavant l'acord, però s'ha vist obligat a renunciar-hi. A canvi, els quatre clubs que han votat en contra no cobraran res dels 2.700 milions en què s'ha xifrat l'acord, però aquest tampoc no influirà en els seus drets ni en els seus ingressos, ni ara ni en el futur. Així doncs, ni Barça ni Madrid no rebran els 300 milions als quals tenien de dret, però aquests queden reservats per si en algun moment canvien d'opinió.