Països Baixos goleja i convenç davant d'una Romania que no va saber mantenir el seu gran nivell inicial (0-3). Els neerlandesos van arrossegar per complet la selecció d'Edward Iordănescu, que malgrat el seu gran inici va haver de patir durant 75 minuts les constants ofensives de les tulipes. Dumfries, clau, va tornar boja la defensa romanesa i va ajudar a desencallar un partit que Gakpo i Malen es van encarregar de materialitzar.

La selecció de Ronald Koeman ha completat, sens dubte, el seu millor partit de tota la competició i, ara sí, presenta arguments ferms per justificar la seva presència entre les 8 millors seleccions d'Europa. Països Baixos no trepitjava la ronda de quarts de final des del Mundial de 2014 i haurà de demostrar que és capaç de mantenir aquest nivell si vol aspirar a alguna cosa més. De moment, ja estan classificats i aquesta nit coneixeran el seu rival: serà el guanyador del partit entre Àustria i Turquia

Malen celebra doblet Paises Bajos Rumania / Foto: EFE
Malen celebra el seu doblet al Països Baixos - Romania / Foto: EFE

El bon inici de Romania no ha estat suficient per frenar la qualitat neerlandesa

Si algú pensava que Romania havia acabat primera de la fase de grups per casualitat, estava molt equivocat. La selecció d'Edward Iordănescu saltava a la gespa amb el ganivet entre les dents i arrencava el partit dominant, sense complexos i controlant la possessió. De fet, no havien passat deu minuts quan els romanesos ja sumaven les seves dues primeres arribades. La selecció dels Països Baixos es mostrava incòmoda i es veia superada per una Romania més espavilada, més ràpida i més concentrada.

Els de Koeman van necessitar un avís en forma d'un xut perillós de Dennis Man per despertar i revertir el domini hegemònic romanès dels primers 15 minuts. Dit i fet: les tulipes li arrabassaven la pilota a Romania i, en menys de cinc minuts, Gakpo aconseguia posar per davant els neerlandesos al marcador. El jugador del Liverpool encarava a Ratiu per banda esquerra i, després de desbordar-lo cap a l'interior, col·locava un xut potent al pal curt imparable per a Niță.

Gol Gakpo Paises Bajos Rumania / Foto: EFE
Gakpo a la jugada del gol durant el Països Baixos - Romania / Foto: EFE

Després del gol, Països Baixos no baixaria de marxa i va tenir el 0-2 al minut 26 al cap de De Vrij. El central de l'Inter rematava un córner i la pilota s'anava fregant el pal dret de la protería de Niță. Un altre ensurt per a una selecció romanesa que ara patia i que es veia tancada a la seva pròpia àrea, obligada a apagar diversos incendis en defensa. Poc més va succeir en una primera part que va acabar amb un monòleg dels neerlandesos, que van pecar de confiança i es van recrear amb detalls de qualitat innecessaris.

Domini total dels Països Baixos a la segona meitat amb un Gakpo brillant

Es reprenia el partit i la dinàmica continuava sent la mateixa: Països Baixos dominava i s'ho prenia amb calma, mentre que Romania esperava enrere la seva oportunitat per sortir ràpidament al contraatac. De fet, els esforços romanesos estaven posats en provar de parar un Dumfries que va destrossar la defensa tricolorii a la primera part. Un cop de cap al pal de Van Dijk al 58' era el primer avís neerlandès i tot just dos minuts després Gakpo combinava amb Memphis dins de l'àrea i disparava al pal curt de Niță provant d'emular el seu gol, però amb diferent sort aquesta vegada.

Tampoc no va tenir sort el jugador del Liverpool al minut 65', que va tornar a aparèixer dins de l'àrea i va anotar un 0-2 que no va pujar al marcador per posició de fora de joc de 'l'11' neerlandès. Amb el pas dels minuts, les arribades dels Països Baixos es multiplicaven en nombre i perillositat: Veerman va fregar el gol al 74', Memphis no va arribar a rematar bé de cap al 79' i, a la tercera, Malen va aconseguir fer el 0-2 després d'una passada de Gakpo que només va haver d'empènyer al fons de la xarxa al minut 83'.

Malen celebra gol Països Baixos Romania / Foto: EFE
Malen celebra el seu primer gol al Països Baixos - Romania / Foto: EFE

El partit arribava als seus minuts finals, Països Baixos no va aixecar el peu de l'accelerador i Malen aprofitava un contraatac per fer el 0-3. No va donar treva una selecció neerlandesa a la qual li va costar entrar al partit, però que quan ho va fer va ser intractable. Romania va ser incapaç de mantenir el seu gran nivell inicial i va quedar destrossada pel gran nivell de Dumfries, d'un brillant Gakpo i d'un Malen letal. L'equip de Koeman ha mostrat una millor imatge que la vista en altres partits: més vertical i efectiva de cara a gol. De moment, les tulipes ja esperen a conèixer el seu rival de quarts de final, que serà el guanyador del partit entre Àustria i Turquia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!