El Panathinaikos de bàsquet s'ha proclamat aquest diumenge en el campió de l'Eurolliga en superar el Reial Madrid en una de final que s'ha decidit en l'últim quart, en el qual Sloukas, Nunn i Lessort han destrossat un conjunt blanc negat en l'anotació. L'equip d'Atenes, que portava 13 anys sospirant per tornar a guanyar l'Eurolliga, ha patit en el primer quart, en el qual el Reial Madrid ha arribat a escapar-se fins a un +11, però a partir d'allà tot ha canviat amb un recital dels grecs.

El Reial Madrid, de fet, només ha anotat 26 punts en tota la segona meitat, mentre que el Panathinaikos ha aconseguit 46 punts, un vendaval impossible de contrarestar pel Reial Madrid, que ha acabat desesperat, intentant maquillar un resultat que podria haver estat molt pitjor.

Gran inici del Madrid i reacció del Panathinaikos

El Reial Madrid ha començat el partit com un cicló, atropellant el Panathinaikos amb un ritme endimoniat i molt encert en el tir, especialment d'un espectacular Ndiaye, que en només 2 minuts ha anotat 8 punts. Després ha estat el torn de Musa i de Campazzo, que han liderat un Reial Madrid que ha acabat el primer quart amb 36 punts, 11 més que un Panathinaikos que ha aguantat el ruixat com ha pogut.

En el segon quart, però, el panorama ha anat canviant. El Panathinaikos ha endurit la defensa, aconseguint que el Reial Madrid no anotés amb tanta facilitat, mentre que Lessort i Paparetrou s'han anat entonant, fins a aconseguir quedar-se a un sol punt dels blancs, 46-45. En els dos últims minuts de la primera part, tanmateix, el Madrid ha tornat a accelerar i ha aconseguit anar-se'n al descans amb un +5.

Festival grec a Berlín

En el tercer temps, el partit s'ha assemblat més al del segon quart que al del primer. Panathinaikos ha continuat defensant-se bé, fins que ha aconseguit posar-se per davant, en el minut 5 (56-58). El Reial Madrid ha intentat reaccionar amb algun triple, però el desencert ha estat evident, amb errades en els  7 primers intents, encara que el conjunt grec no ho ha sabut aprofitar per escapar-se al marcador. Al final, el quart ha acabat amb un +3 per al Panathinaikos.

L'últim quart, com era previsible, ha estat intens i emocionant. En els primers minuts, amb el Reial Madrid molt desencertat en el llançament de triples, el Panathinaikos ha aconseguit escapar-se, amb 9 punts d'avantatge, encara que els blancs han tornat a entrar a la final. Ha estat llavors quan han aparegut Sloukas, Nunn i Lessort, el trio màgic dels grecs, un festival d'anotacions que, ara sí, ha permès que Panathinaikos s'escapés al marcador, per alçar la seva 7a Eurolliga, campions d'Europa 13 anys després.