El Barça té un únic objectiu clar per al pròxim partit que disputaran el dimarts a Montjuïc contra el Young Boys: oblidar el dur revés que van patir al camp de l'Osasuna (4-2) i sumar la primera victòria en aquesta edició de la Champions League. No valen mitges tintes, l'únic resultat vàlid és el triomf. Un empat o una derrota seria un fracàs, que alimentaria algunes de les crítiques que van néixer arran de la davallada a Pamplona. I és que l'escenari que té davant l'equip de Hansi Flick és immillorable: un rival en hores baixes, de poca ascendència europea i a Montjuïc.

L'inici preocupant del Young Boys, una oportunitat única per al Barça

El Young Boys ocupa l'onzena plaça de la lliga suïssa amb sis punts, a onze del Zúrich, l'actual líder. És a dir, és penúltim. En els primers vuit partits només ha pogut sumar una victòria, el 22 de setembre contra el Winterthur (1-4), l'últim classificat. Els altres set partits s'han saldat amb tres empats i quatre derrotes. A la Champions League, va caure derrotat de forma clara contra l'Aston Villa (0-3). A la Copa sí que han pogut mostrar una cara diferent, guanyant i golejant tots els dos compromisos que han disputat, però contra rivals d'una entitat menor.

El Young Boys celebra un gol a la lliga Suïssa / Foto: @BSC_YB

A la plantilla, el Young Boys no té cap cara coneguda. El màxim golejador de l'equip a la lliga és Silvere Ganvoula, davanter del Congo que suma quatre gols. Per tant, tots els camins condueixen a una victòria blaugrana, inclús sense massa patiment. Però refer-se d'una derrota com la que van patir a El Sadar en només tres dies sempre és complicat. Els primers minuts poden ser d'un ritme més baix de l'esperat i podria créixer el rum-rum a les grades. La paciència serà un factor decisiu per a l'equip de Hansi Flick. Sumar tres punts es presenta com imprescindible per no entrar en un terreny fanganós del que seria complicat sortir.

Estrenar victòria a la Champions League per no ficar-se en un embolic

Per contra, cal destacar també que el Barça podrà presentar el seu XI de gala descansat. Contra l'Osasuna, Hansi Flick va donar descans a gran part dels seus titulars, com Lamine Yamal, Raphinha, Iñigo Martínez o Alejandro Balde. Això juga a favor d'un equip que no només intentarà guanyar, sinó que ho intentarà fer amb una àmplia golejada, perquè en aquest nou format de Champions League, la diferència de gols és molt important per a la classificació final de la primera lliga, que decidirà els enfrontaments d'eliminatòria directa.