Era un rumor però ara ja és una realitat. La Supercopa d'Espanya es disputarà per primer cop a la història a l'estadi Rei Abdullah de Jiddaha, a l'Aràbia Saudita. La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit portar la competició al país asiàtic -que en tindrà els drets durant tres anys- a canvi d'una suculenta quantitat de diners que evidentment no ha revelat. El format, a més, també canviarà. Aquest cop la disputaran quatre equips, el Barça, l'Atlètic de Madrid, el Reial Madrid i el València, és a dir, el guanyador de la darrera edició de Lliga, el segon i el tercer classificat, i l'equip que es va endur la Copa del Rei.
Piqué, home clau
El passat 31 d'octubre, el propi Gerard Piqué va reconèixer que ell i la seva empresa, Kosmos, havien exercit d'intermediaris entre la RFEF i l'Aràbia Saudita per tal que la Supercopa pogués disputar-se al país de l'orient mitjà. "Hem estat implicats en la Supercopa i hem ajudat perquè es posessin en contacte", va afirmar. Segons apunten diverses fonts, Piqué i la seva empresa no rebran ni un euro de la Federació, però en canvi sí que seran recompensats pels propis saudites.
L'arribada de la Supercopa a l'Aràbia Saudita ha generat una controvèrsia més que justificada pel masclisme imperant en aquest estat. Tot i que la RFEF s'ha compromès a garantir que les dones puguin accedir als partits sense restriccions i a posar-hi en marxa una competició de futbol femení, el cert és que, ara per ara, l'estat està en el punt de mira per la seva violació constant dels drets humans.
De fet, Amnistia Internacional recordava el passat mes d'octubre que l'Aràbia Saudita és un país on encara existeix el sistema de tutela per part per part dels homes i en el qual s'ha restringit sistemàticament l'entrada en recintes esportius a les dones. De fet, aquest organisme també ha denunciat que el fet d'acollir esdeveniments com la Supercopa d'Espanya forma pla d'un pla estratègic per maquillar la imatge que l'estat asiàtic projecta al món.