Rafa Nadal es troba aturat i sense competir després de guanyar per 14a vegada el torneig de Roland Garros, i també després que els seus problemes al peu esquerre s'hagin accentuat. El tennista manacorí no pot seguir competint amb el dolor que té i per això ha hagut de visitar nous especialistes. Però més enllà de la solució a la síndrome de Müller-Weiss que pateix, sobre de la seva figura comença a envoltar-lo un núvol de crítiques que l'acusen de dopatge.
Rafa Nadal rep un tractament innovador
Aquest passat dimecres es va sotmetre a Barcelona a un tractament de radiofreqüència polsada en els diferents nervis involucrats en la lesió crònica que pateix. Aquesta és la decisió presa pel seu equip per intentar solucionar, o almenys millorar, els problemes que té al seu peu esquerre.
I per aquest motiu s'ha conegut que per poder competir i poder resistir el dolor el màxim possible, li han administrat injeccions amb anestèsics per combatre el dolor al peu. Una pràctica puntual, però que ha hagut d'arribar en aquesta ocasió perquè ja no podia suportar el dolor després de patir durant 17 anys aquesta lesió que ja és crònica.
Dopatge per les injeccions al peu?
Però després de convertir-se en un mite del tennis mundial, aconseguint el seu 22è Grand Slam, les crítiques li han arribat per totes bandes. Sobretot han anat enfocades a les ja polèmiques injeccions. El món del ciclisme francès i la mateixa premsa francesa han deixat caure en els últims dies que la pràctica de Nadal es podria considerar com a dopatge.
Unes afirmacions que han generat molt rebombori, però que aquest dijous han estat tallades d'arrel per Olivier Niggli, el director general de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA). Niggli ha destacat en una entrevista a la televisió suïssa RTS que aquestes injeccions anestèsiques "no estan a la llista de productes prohibits, ja que s'estima que no milloren l'exercici esportiu i que no són perjudicials". "Nadal ha guanyat 14 títols a Roland Garros, i si els 13 anteriors ho va aconseguir sense necessitat d'aquestes injeccions, és probable que el catorzè no hagi estat gràcies a elles", ha conclòs Niggli.
Així mateix, la Societat Espanyola de Medicina de l'Esport ha apuntat que "relacionar conceptes d'infiltració i dopatge és una incorrecció i possiblement estigui destinat a sembrar el dubte sobre la legalitat dels resultats d'alguns esportistes".