El català a l'escola preocupa molt. Sorprenentment, també és un tema que porta de cap a la premsa espanyola, on la paraula català apareix més que mai. Divendres de la setmana passada centenars de persones, segons fonts de la Policia Local, es van manifestar pels carrers de Canet de Mar (Maresme) en contra de l'aplicació per ordre judicial del 25% de castellà en una classe de P5 de l'escola Turó del Drac. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), convocant de la protesta, va anunciar la convocatòria d'una vaga per al proper 16 de desembre als instituts i va reclamar que es desobeeixi l'ordre d'aplicació del castellà, mentre que al Govern li va exigir que blindi la llengua davant del que consideren una imposició. Aquest dilluns, algunes portades espanyoles no es poden estar de fer-se les víctimes i fer veure als seus lectors que el castellà està en greu perill a Catalunya.
L'ABC entrevista uns joves que s'han format a l'escola catalana: "Les víctimes de la immersió lingüística a Catalunya". El titular va acompanyat d'una imatge de dos nois i una noia que diuen: "Surts de l'escola i topes amb la realitat, que tens la llengua del teu país oblidada".
"El govern espanyol accelera els fons de la UE i autoritza ja 18.000 milions", explica El País, que opta per il·lustrar la portada amb la devastació de la localitat de Mayfield, a Kentucky (Estats Units), després del tornado: "A la zona zero de la fúria del tornado". Un seguit devastador d'almenys 24 tornados va colpejar l'estat nord-americà de Kentucky. Com a mínim, 50 persones haurien perdut la vida.
El Mundo se centra en com veu el PSOE la plataforma política que impulsa la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, d'Unides Podem: "El PSOE desconfia del projecte de Díaz però desinfla les seves expectatives". També posa l'accent en les repercussions polítiques al Regne Unit dels escàndols per membres del govern britànic que s'han saltat restriccions i recomanacions en plena pandèmia de la covid-19: "El partygate incita la rebel·lió interna contra Boris Johnson".
La Razón arrenca la setmana amb una enquesta electoral segons la qual els populars s'imposarien al PSOE en cas d'eleccions espanyoles: "El PP perd dos escons en un mes, però podria governar gràcies a Vox". La imatge del dia és per al futbolista Karim Benzema després de la victòria de l'equip masculí del Reial Madrid.
La Vanguardia se centra en la pandèmia i el seu impacte hospitalari: "Els casos de covid es dupliquen i posen en alerta els hospitals". La sisena onada colla els hospitals. En les darreres hores, s'ha superat el miler d'ingressats per covid a les plantes dels hospitals, concretament n'hi ha 1.013, 37 més que ahir. El diari també es fa ressò de les inundacions provocades pel desbordament del riu l'Ebre al seu curs mitjà i superior: "La crescuda de l'Ebre inunda Tudela".
"El deute amb la UE equival al 40% dels nous fons", avisa El Periódico sobre el deute de l'Estat amb la Unió Europea. La fotografia mostra un cambrer parant taula en un restaurant del front marítim barceloní: "La Barceloneta apel·la al mar".
L'Ara recull l'oposició de l'Estat espanyol al model de patent europea perquè no es preveu que es pugui tramitar en llengua castellana: "Espanya renuncia a la patent unitària europea per l'absència del castellà". La fotografia del dia és per il·lustrar la derrota de l'equip masculí del FC Barcelona davant del Club Atlètic Osasuna: "El Barça no aixeca el cap".
Finalment, El Punt Avui dedica l'edició del dia als volcans de la Garrotxa: "Adormits, però no extingits". També reserva espai de la portada per al futbol masculí: "El Barça només pot empatar i allarga la crisi".